Молдова проведе військові навчання на всіх полігонах країни.

Міністерство оборони Молдови оголосило про проведення загальнодержавних військових навчань, які проходитимуть на всіх полігонах країни. Про це йдеться на веб-сайті міністерства.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Навчання відбуватимуться з 24 січня до 4 лютого, у них візьмуть участь понад 400 військових.

“Мета навчань – оцінити можливості та практичні навички всіх військовослужбовців – і терміновиків, і контрактників”, – зазначили у відомстві.

Навчання проводяться відповідно до плану підготовки молдавської армії на 2023 рік і не мають відношення до безпекової ситуації в регіоні, стверджує міністерство.

Під час навчань військові виконуватимуть різні завдання з використанням техніки, надаватимуть першу допомогу та відпрацьовуватимуть дії в умовах хімічної атаки.

“У ході навчань колони військових машин пересуватимуться дорогами між полігонами у центральних, північних та південних районах країни. У зв’язку з цим просимо громадян не спекулювати на темі навчань та переміщень військової техніки”, – повідомили у Міноборони.

  • Минулого року президент Молдови Майя Санду визнала, що країна фактично не має боєздатної армії, і цю ситуацію треба міняти.
  • Те, що Молдова має слабку армію, визнають і міжнародні спостерігачі. У рейтингу найсильніших армій, за версією організації Global Firepower, Молдова посідає 143-те місце зі 145, випереджаючи лише Бенін та Бутан.
  • 21 січня Санду заявила, що Молдова не відкидає можливої ​​відмови від нейтралітету для вступу до військового альянсу.

Андрій Водяний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Суд відмовився відправити Коболєва під варту. У САП збираються оскаржити рішення – новини на УНН
Next post “Мадьяр” розповів, з кого складаються і як поводяться підрозділи “вагнера” ​​під Соледаром – новини на УНН