“Мадьяр” розповів, з кого складаються і як поводяться підрозділи “вагнера” ​​під Соледаром – новини на УНН

КИЇВ. 23 січня. УНН. Із кожної сотні “вагнерівців”, що воюють у районі Соледара, десь 75 осіб – зеки. Про це у коментарі УНН розповів Роберт Бровді, командир підрозділу аерозвідки ЗСУ (позивний “Мадьяр”).

Подробиці

Як пояснив Бровді, нині на відрізку його перебування фактично бої ведуться тільки з “вагнерівцями”, яким російська армія не надає вогневої підтримки і не надсилає поповнення.

За словами Мадьяра, інформація, отримана від полонених, показує, що тільки 25% тих, хто зараз воює в лавах чвк вагнер в районі Соледара, є звичайними контрактниками. Більшість становлять звільнені ув’язнені.

“Зеки у свою чергу діляться на дві групи: ті, які були в першій хвилі звільнені і ті, які буквально — десятиденники-двадцятиденники, тобто це вже компенсація втрат і нарощування особового складу. Тобто чисто математично, на кожну сотню „вагнерівців“ 75 „хробаків“ — це зеки. Досвідчені, досвідченіші та взагалі стерильні”, — пояснив військовий.

Зараз вони діють невеликими агресивними групами, які, втім, непогано озброєні “стрілкотнею”. Ці штурмові групи зазвичай формуються з 9 осіб і не мають командира, адже офіцерів на таку кількість груп не набереться.

Є якийсь старший. І ось вони тими дев’ятками своїми пруть одночасно з різних напрямків, безперервно і без права на поворот», — пояснив «Мадьяр».

Окупанти займають певну позицію, окопуються, а далі мають нарощуватися та розгортатися сили за ними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворожі обстріли околиць Соледара продовжуються — голова ОВА

Previous post Молдова проведе військові навчання на всіх полігонах країни.
Next post Вісім головних новин України та світу на 19:00 23 січня – новини України, Політика