Частину рейсів скасовано через страйк в одному із найбільш завантажених аеропортів Німеччини – новини на УНН

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Рано вранці в п’ятницю в німецькому аеропорту Дюссельдорфа розпочався одноденний страйк, підтвердив представник профспілки Verdi. УНН з посиланням на DPA.

Подробиці

Профспілка закликала 700 співробітників служби обробки багажу Aviapartner взяти участь у страйку, який розпочався о 03:30 за місцевим часом і має закінчитися о 0:30 ранку у суботу.

За словами представника, половину всіх рейсів в аеропорту вже скасовано. Окрім того, були затримки.

За даними аеропорту, лише на п’ятницю було заплановано 290 рейсів. З них 101 – близько третини – було скасовано, повідомив вранці прес-секретар аеропорту Маркус Шафф. “Однак, оскільки авіакомпанії заздалегідь інформували своїх пасажирів про скасування та пропозиції заміни, ситуація в терміналі спокійна”, – зазначив він.

За його словами, частка ринку Aviapartner в аеропорту Дюссельдорфа становить близько 75%. Зазвичай, у п’ятницю працюють до 350 співробітників.

Причина страйку – новий контракт на хендлінгові послуги, який Aviapartner не виграв. За даними Verdi, 700 робочих місць перебувають під загрозою.

Акції протесту були заплановані на 10.30 перед будівлею Міністерства транспорту Північного Рейну-Вестфалії.

Доповнення

Аеропорт є найбільшим у Північному Рейні-Вестфалії, найбільш густонаселеній землі Німеччини, і третім за величиною в Німеччині пасажиропотоком.

Раніше

Аеропорт Берліна зупинився через страйк.

Previous post Ви з України та працюєте в Німеччині? Дізнайтесь, як повернути прибуткові податки під час подачі декларації Новини компаній
Next post Микита Добринін, який знімався в РФ з Тіматі, більше не вестиме ЖВЛ на “1+1”. Названо ім’я нового ведучого