Бельгія надала Україні найбільший пакет воєнної допомоги. Зеленський заявив, що він зміцнить ППО та підвищить мобільність ЗСУ

Про це у Twitter повідомив прем’єр-міністр країни Олександр де Кроо

“Україна має бути в змозі захистити себе від жорстокої російської агресії. Ось чому Бельгія посилює військову підтримку України, надаючи найбільший на сьогоднішній день пакет допомоги, – написав глава уряду. – Україна переможе у цій війні. Наша безпека та наші цінності також перебувають під загрозою”.



Бельгія надасть Україні пакет військової допомоги на 92 млн. євро, сказав на прес-конференції де Кроо, його цитує HLN.

Зокрема, Україна отримає ракети AIM-120 AMRAAM, легку протитанкову зброю (LAW), протитанкові гранати, кулемети, автоматичні гвинтівки та легку бронетехніку.

Загалом, не включаючи новий пакет, Бельгія вже надала Україні військову допомогу на €146 млн, зазначив де Кроо.

“Завдяки Олександру де Кроо за рішення уряду Бельгії значно збільшити оборонну підтримку України. Новий пакет допомоги на €92 млн зміцнить нашу протиповітряну оборону, допоможе стримувати ворожі танки та підвищить мобільність наших захисників для звільнення української землі”, – підкреслив у Twitter президент Володимир Зеленський.



Зеленський обговорював потреби Збройних сил України у розмові з де Кроо 10 січня.

контекст:

У лютому 2022 року Бельгія оголосила про передачу Києву кулеметів та палива, 3 тис. автоматів та 200 протитанкових гранатометів.

У серпні Бельгія виділила €8 млн. на нелетальну допомогу для Збройних сил України.

Крім того, Бельгія заморозила в рамках санкцій 50,5 млрд євро російських активів. Передбачається, що ці кошти можуть бути використані для повоєнного відновлення України.

Бельгія має намір виділити Україні більше зброї та допомогти з розмінуванням, повідомляв глава МЗС України Дмитро Кулеба 19 вересня за підсумками зустрічі з бельгійською колегою Адже Лябіб.

26 листопада Київ відвідав де Кроо, на зустрічі із Зеленським він анонсував нову військову та гуманітарну допомогу Україні.

Previous post Міноборони: питання постачання зброї та її обліку є першочерговим – новини на УНН
Next post «Цього року нас чекає дуже багато роботи». Данілов про те, коли чекати на перемогу