Жданов назвав найнебезпечніший російський танк — Зброя — tsn.ua

Йдеться про останній виготовлений Радянським Союзом танк.

Військовий експерт Олег Жданов назвав найнебезпечнішим для української армії російським танком Т-80БВ радянського виробництва.

Про це Жданов розповів у ефірі свого відеоблогу.

“Я думаю, що найнебезпечнішим для нас танком може бути саме танк Т-80БВ“, – сказав експерт.

Він також описав характеристики цього танка.

“Річ у тім, що Т-80 робився на базі Т-64. Конструктивні зміни ходової частини і башти прийшли трішки пізніше зі встановленням на нього газо-турбінного двигуна. Тоді було вирішено змінити ходову частину, тобто трансмісію танка, змінити підвіску під газо-турбінний двигун. Далі була змінена трохи форма башти, але ствол і автомат заряджання – найголовніше – було взято з танка Т-64. У Т-80 скорострільність така ж сама, як і в Т-64: вісім вистрілів на хвилину”, – розповів Жданов.

Він додав, що в танка Т-80 дуже маленький запас ходу – 360 км по пальному і 300-320 км в бойовій експлуатації.

Нагадаємо, екскерівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж висловив думку, що ЗСУ створять з танків від західних союзників ударний кулак для наступу у південних і східних областях. Маломуж також запевнив, що РФ розуміє – постачання танків, БТРів, ракетних систем, далекобійних боєприпасів Україні – це фактично програш у війні.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Телеграма та Viber.

Previous post ДТЕК опублікував нові обмеження споживання електроенергії на 28 січня – новини на УНН
Next post Двом військовим РФ повідомили про підозру через утримання в підвалі школи сотень цивільних, 10 із яких померли