Генерал ВПС США спрогнозував війну з Китаєм у 2025 році

Редакція отримала у розпорядження службову записку, яку Мінахан поширив напередодні. Вона адресована всім командирам Командування повітряної мобільності та іншим оперативним керівникам ВПС США та наказує їм доповісти про готовність усіх структур до бою до 28 лютого 2023 року.

“Сподіваюся, я помиляюся. Моя інтуїція підказує мені, що я боротимуся в 2025 році”, – йдеться в ній.

Мініхан вважає, що через президентські вибори в США в 2024 році увагу від тайванського питання буде відвернуто, і у глави Китаю Сі Цзіньпіна буде можливість атакувати непідконтрольний острів. До цього моменту Америка повинна мати “зміцнену, інтегровану та гнучку маневрену групу військ, готову боротися і перемагати в ланцюзі островів”, вважає генерал.

Серед іншого, його підлеглі отримали розпорядження провести навчання зі стрільби зблизька.

“З повним розумінням того, що найголовніше – безжальна смертність. Цільтесь в голову”, – написано в інструкції американським військовим.

контекст:

Тайвань керується власною адміністрацією з 1949 року, там зберігаються прапор та деякі інші атрибути Китайської Республіки, яка існувала на материку до приходу до влади Комуністичної партії Китаю. Згідно з офіційною позицією КНР, острів вважається однією з провінцій Китаю.

2022 року спостерігалася ескалація відносин між Тайванем і Китаєм на тлі візитів на Тайвань американських чиновників, зокрема тодішнього спікера Палати представників США Ненсі Пелосі. У відповідь у МЗС КНР заявили, що візит Пелосі до Тайваню “серйозно впливає” на відносини Китаю та США.

Після цього візиту збройні сили Китаю проводили військові навчання навколо Тайваню.

29 серпня Politico повідомило, що адміністрація президента США Джо Байдена планує офіційно попросити Конгрес схвалити продаж Тайваню зброї на суму близько $1,1 млрд.

За даними Центрального розвідувального управління США, Китай розглядає плани силового взяття під контроль Тайваню до 2027 року.

Previous post що святкують віряни — Укрaїнa — tsn.ua
Next post Воєнні злочини Росії. Як судити Путіна?