Є люди, з якими дуже легко працювати. Буданов заявив, що Кремлю слід побоюватися колабораціоністів у Росії

“На цій території дійсно є люди, з якими дуже легко працювати, люди, які розуміють, що Росія має бути іншою. І ми підтримуємо таких людей”, – сказав Буданов.

Він зазначив, що вибухи в РФ “зруйнували їхні ілюзії безпеки”.

“Є люди, які закладають вибухівку. Є дрони. Поки не буде відновлено територіальну цілісність України, всередині Росії будуть проблеми”, – наголосив начальник ГУР.

контекст:

На початку грудня 2022 року в Росії сталося кілька вибухів на військових об’єктах, розміщених на відстані віддаленої від України. 5 грудня вибухи пролунали на аеродромі Енгельс у Саратовській області та аеродромі Дягілєво в Рязанській області. Енгельс знаходиться за 750 км від кордону з Україною, Дягілєво – за 500 км. Міноборони РФ заявило, що внаслідок атаки дронів троє військовослужбовців загинули. Відомство визнало пошкодження корпусів двох літаків та звинуватило в ударі Україну.

Вибухи в Енгельсі повторилися 26-го та 29 грудня. Крім того, 2 січня 2023 року вибухи чули в районі аеродрому у Воронежі.

Україна свою причетність до інцидентів не підтверджувала. Зоветник глави Офісу президента України Михайло Подоляк, коментуючи вибухи, заявивЩо “якщо дуже часто запускати щось в повітряний простір інших країн, рано чи пізно невідомі літальні об’єкти повернуться до місця вильоту”.

Журналісти Financial Times вважають, що удари по аеродромах показали, що у РФ не залишилося безпечних місць. Аналітики, опитані виданням, висловили думку, що одним із довгострокових результатів атак може стати розосередження Росією своїх літаків усередині країни, що допоможе захистити їх від нових ударів, але ускладнить операції за їх участю.

Буданов очікує, що удари по території РФ продовжаться і відбуватимуться “глибше і глибше”.

Previous post Для відновлення України може знадобитися 750 млрд. дол.
Next post війська РФ не змогли перерізати трасу, якою йде забезпечення ЗСУ