Для відновлення України може знадобитися 750 млрд. дол.

КИЇВ. 31 січня. УНН. Радник Президента України та член наглядової ради Ощадбанку Олександр Роднянський розповів, що для повного відновлення України, з урахуванням модернізації після війни, може знадобитися 750 млрд дол. Роднянський-молодший додає, що це оцінка на літо 2022 року. Про це він розповів у розмові з батьком в інтерв’ю YouTube-каналу “А поговорити?” УНН.

Цитата

“Це залежить від того, як поставити питання – якщо повністю модернізувати всю Україну, не тільки відновлювати, грубо кажучи навіть області, які не сильно постраждали, їх упорядковувати та перебудовувати таким чином, щоб вони відповідали всім сучасним стандартам: інфраструктура тощо. д., то це може коштувати впритул до такої великої суми. Якщо йдеться лише про руйнування інфраструктури, то це, звичайно, менше – 150 млрд дол., наприклад”, – повідомив він.

Подробиці

Радник Президента наголошує, що для повного відновлення України уряд не обов’язково має витрачати кошти платників податків – допоможе американський та європейський приватний сектор. Також суттєві надходження очікуються від міжнародних організацій – програма бюджетної допомоги від ЄС на наступний рік – 16 млрд дол. Роднянський-молодший додає, що Україна має отримати велику суму репарацій та конфіскованих російських активів після перемоги.

Цитата

“Я думаю, що після зміни російського режиму – це, як і раніше, єдиний спосіб припинити війну, переможно для України, бо поки що режим тримається, нічого не зміниться. Репарації, я думаю, після цього будуть можливі й конфіскація, звісно, ​​якихось російських активів. Наприклад, усі активи центрального банку, що було «заморожено», там 350 млрд дол., на початку війни – їх було б безглуздо потім віддавати. Як мінімум, це можна було б отримати на відновлення”, – сказав він.

Додамо

Нещодавно прем’єр Шмигаль заявив, що у 2023 році потрібно профінансувати величезний дефіцит бюджету у розмірі близько 38 млрд дол. Ще 17 млрд дол. цього року необхідно для швидкого відновлення енергетики, гуманітарного розмінування, відновлення житла, критичної та соціальної інфраструктури.

Previous post Україні треба літаки та ракети великої дальності: Науседа закликав НАТО переходити “червоні лінії”
Next post Є люди, з якими дуже легко працювати. Буданов заявив, що Кремлю слід побоюватися колабораціоністів у Росії