Продаж клубу “Челсі”: уряд Британії хоче передати мільярди Абрамовича Україні, потрібен дозвіл ЄС – новини на УНН

КИЇВ. 31 січня. УНН. Уряд Великобританії близький до того, щоб передати 2,3 мільярда фунтів стерлінгів, отриманих від продажу футбольного клубу “Челсі” російського мільярдера Романа Абрамовича, Україні. Однак спочатку цей процес має схвалити Європейський Союз. УНН з посиланням на The Telegraph.

Подробиці

Кошти, отримані за продаж футбольного клубу, зберігалися на закритому рахунку протягом восьми місяців. За даними джерел, британські чиновники завершують остаточне оформлення документів, щоби перерахувати їх до фонду допомоги Україні. Співрозмовники видання зазначили, що новий фонд незабаром може отримати схвалення благодійної комісії, проте необхідно також мати “зелене світло” від ЄС, яке раніше наклало санкції на Абрамовича у зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії в Україну.

Повідомляється, що фонд очолить колишній виконавчий директор Unicef ​​у Великій Британії Майк Пенроуз. Протягом наступних двох тижнів уряд має надати подробиці правління та проектів благодійної організації. Відомо, що Пенроуз підтримував постійний контакт із чиновниками та протягом 2022 року здійснював візити до України, пише The Telegraph.

Очікується, що до незалежної ради організації увійдуть деякі “всесвітньо відомі” гуманітарні та бізнес-менеджери. Як пише видання, у 2022 році фонд витратив частину виручених з продажу “Челсі” коштів на те, щоб найняти юристів та фахівців із благодійних організацій.

Нагадаємо

31 травня 2022 року російський мільярдер Абрамович продав клуб “Челсі” за 4,25 млрд фунтів. Права на володіння клубом перейшли до американця Тодда Белі.

Previous post Шість головних новин України та світу на 19:00 31 січня – новини України, Політика
Next post Як “сваритися” у соцмережах, щоб не нашкодити собі – поради психолога – новини на УНН