В Ірані молоду пару засудили до більш ніж 10 років ув’язнення за танець – новини на УНН

КИЇВ. 31 січня. УНН. Іранський суд засудив до ув’язнення строком понад 10 років молоду пару, яка танцювала перед однією з головних визначних пам’яток Тегерана. Про це інформує AFP. УНН.

Подробиці

Астіяж Хагігі та її наречений Амір Мохаммад Ахмаді, яким трохи за 20, було заарештовано на початку листопада після того, як у мережі з’явилося відео, на якому вони романтично танцюють перед столичною вежею Азаді.

Хагігі не носила хустку всупереч суворим правилам Ісламської республіки для жінок, а жінкам в Ірані також не дозволяється танцювати на публіці, не кажучи вже про чоловіків.

Революційний суд у Тегерані засудив їх кожного до 10 років та шести місяців ув’язнення, а також заборони на користування Інтернетом та виїзд з Ірану, повідомляє американське інформаційне агентство правозахисників (HRANA).

Вони були засуджені за «заохочення корупції та публічної проституції», а також за «збори із наміром підірвати національну безпеку», йдеться у повідомленні HRANA.

HRANA з посиланням на джерела, близькі до їхніх родин, повідомила, що вони були позбавлені адвокатів під час судового розгляду, а спроби домогтися їхнього звільнення під заставу було відхилено.

Додамо

Іранська влада жорстко припиняє всі форми інакомислення після того, як смерть у вересні Махси Аміні, заарештованої нібито за порушення правил носіння хіджабу, викликала протести, які перетворилися на рух проти режиму.

За даними ООН, заарештовано не менше 14 000 осіб, від відомих знаменитостей, журналістів та юристів до звичайних людей, що вийшли на вулиці.

Previous post Перший етап – “Ні”: Резніков прокоментував відмову Байдена надати Україні F-16 – новини на УНН
Next post Лютий, і березень – це будуть дуже активні дії на фронті — tsn.ua