Нетаньягу розглядає військову допомогу Україні – новини на УНН

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив в інтерв’ю, що він розглядає військову допомогу Україні. УНН.

Подробиці

В інтерв’ю CNN Нетаньяху запитали, чи може Ізраїль допомогти Україні, наприклад, за допомогою “Залізного купола”: “Ну, я, звичайно, вивчаю це”, – сказав Нетаньяху.

Він підтвердив, що Сполучені Штати перекинули артилерійський склад, який вони розмістили в Ізраїлі, в Україні та назвав власні операції єврейської держави проти Ірану частиною аналогічних зусиль.

“США забрали більшу частину ізраїльських боєприпасів і передали їх Україні. Ізраїль також, відверто кажучи, діє таким чином, що я не перераховуватиму тут проти іранської зброї, яка використовується проти України”, – сказав він.

Читайте також: США запросили до Ізраїлю ракети Hawk для відправки в Україну – Axios

Що передувало

Слова Нетаньяху пролунали після візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена, який закликав до спокою після спалаху насильства між Ізраїлем та палестинцями, а також підштовхнув Ізраїль до збільшення підтримки України. Блінкен сказав, що Україна потребує допомоги, “оскільки вона хоробро захищає свій народ та своє право на існування”.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен незабаром вирушить до України, щоб знову відкрити посольство своєї країни, яке стане першою такою поїздкою після війни.

Попередник Нетаньяху Нафталі Беннет у березні несподівано відвідав Москву, щоб виступити посередником перед путіним. Беннет передав послання шляху на президента України Володимира Зеленського, але домовитися про прямі переговори не вдалося.

Previous post До Фонду підтримки енергетики України надійшло майже €145 млн – Міненерго
Next post Обшуки у Коломойського: СБУ викрила схему розкрадання в “Укрнафті” та “Укртатнафті” на $1 мільярд