Міністр оборони Італії: нова допомога Україні включатиме зброю для захисту від ракетних атак – новини на УНН

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Майбутній пакет військової допомоги Італії Україні, ймовірно, включатиме зброю захисту від російських ракетних нападів, заявив CNN у середу міністр оборони Італії Гвідо Крозетто. УНН.

Подробиці

Крозетто наголосив, що Італія віддана виконанню запитів України на постачання зброї для зміцнення її оборони, але відмовився повідомити будь-які подробиці. Міністр оборони також заявив, що будь-яке рішення щодо ППО прийматиметься спільно з Парижем.

Італійський уряд працює над шостим пакетом військової підтримки України, повідомили CNN у прес-службі міністерства оборони Італії.

На сьогоднішній день Італія затвердила п’ять пакетів військової підтримки для оборони України, включаючи як летальне, так і не летальне обладнання на основі потреб Збройних сил.

Італія внесла близько 390 мільйонів євро на допомогу Україні, передбачені Європейським фондом світу, на загальну суму 3 мільярди євро.

Доповнення

Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню оголосив у вівторок, що Франція відправить до України додатково 12 гаубиць Caesar на додаток до 18 гаубиць, які Париж уже поставив Києву.

Виступаючи на прес-конференції у Парижі разом зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим, Лекорню сказав, що Данія також зобов’язалася передати Україні 19 гаубиць французького виробництва.

Французький міністр сказав, що ще одним пріоритетом є навчання українських військовослужбовців, і що до літа 2000 з них буде навчено у Франції.

Previous post Розвідка ФРН розслідує зв’язки високопоставленого “крота”, який працював на РФ – Spiegel – новини України, Політика
Next post Нетаньягу вперше допустив постачання Україні ізраїльської системи ПРО «Залізний купол»