У курс історії для вузів Росії включили війну в Україні: трактування вже назвали пропагандою – новини на УНН

КИЇВ. 3 лютого. УНН. До курсу історії у вишах Росії включили вторгнення в Україну, пишуть російські ЗМІ, інформує УНН.

Подробиці

Курс історії для вузів на неісторичних спеціальностях у Росії з 1 вересня включатиме період від Стародавньої Русі до сучасної Росії та закінчується вторгненням Росії в Україну в лютому 2022 року. Про затвердження 2 лютого нової концепції міносвіти Росії розповіла російська газета “Комерсант”.

Концепція, як зазначено, підготовлена ​​колективом авторів російського історичного суспільства під керівництвом директора інституту російської історії ран Юрія Петрова. У події навколо сучасної Росії включать розширення НАТО на схід, розвал угод про скорочення озброєнь та “відмову США, НАТО та Євросоюзу від обговорення загроз національній безпеці Росії”.

Документ описує події у ключі загальної риторики кремля, зазначає “Радіо Свобода”. У нього, як повідомляється, включено визнання “незалежності” псевдоутворень на Донбасі, оголошення “спеціальної військової операції”, як у Росії називають війну проти України, санкційний тиск країн Заходу та “спроби ізоляції Росії від світу”.

Автори концепції рекомендують викладачам “уникати негативного ухилу та очорнення” при розповідях про проблеми та протиріччя історії Росії.

Один із опитаних газетою експертів прямо називав трактування сучасних подій у документі пропагандою, зазначає “Радіо Свобода”. Інший зазначає, що концепція розглядає низку сучасних подій, ще не осмислених історичною наукою у Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Вчинки треба виправдовувати, адже хочеться бути на боці добра”: нейродослідниця розповіла про основні засади російської пропаганди

Previous post Крилаті бомби GLSDB армія України отримає не раніше осені – Bloomberg – новини України, Політика
Next post Допомогти звільненим. Український бізнес про гуманітарну підтримку деокупованих територій – новини на УНН