Не сумніваюся, що якщо північні корейці виготовлятимуться, США їх бахнуть ядерною зброєю. Нема чого допомагати Росії знищувати українців

На початку тижня Сеул відвідав міністр оборони США Ллойд Остін. Як зазначили американські ЗМІ, зокрема Reuters і NPR, Остін хотів запевнити свого ключового союзника в Азії в ядерних зобов’язаннях на тлі зростаючих загроз з боку Північної Кореї. Під час прес-конференції глава Пентагону сказав, що США твердо дотримуються розширених зобов’язань щодо стримування, які включають “весь спектр оборонних можливостей, у тому числі звичайні, ядерні та протиракетні засоби оборони”. ЗМІ розцінили цю заяву як натяк на те, що США готові застосувати навіть ядерну зброю у разі загроз для Південної Кореї.

Коментуючи заяву глави Пентагону, Гордон сказав, що вважає за краще не втручатися у справи інших країн доти, доки це не стосується України, і закликав звернути увагу на те, як по-різному живуть дві Кореї.

“Один народ і два світи: процвітання та щастя з одного боку і злидні, тоталітаризм моторошний, зашуганість, заляканість [с другой]. Подивися, як вони [в Северной Корее реагируют], коли їхній лідер, цей товстун Кім Чен Ин, з’являється. Екстаз, божевілля! Але я не лізу до їхніх внутрішніх справ. Мені це, за великим рахунком, барабаном. Якщо народу Північної Кореї подобається так жити – це їхнє право. Не лізу доти, поки північнокорейський лідер не заявляє, що допомагатиме Росії. А вони, зважаючи на все, допомагають Росії: дають Росії ракети. Ці ж дурниці царя небесного вже майже витратили свій запас, і вони по засіках у світу збирають у третіх країнах. Ну ось і Північна Корея напевно їм дає ракети і щось ще, може, дає. – сказав журналіст, закликавши перевірити, чи не причетні Росія та Китай до ядерної програми Північна Корея.

Гордон нагадав, що багато років СШАособливо адміністрація попереднього американського президента Дональда Трампа, намагалися налагодити відносини із Північною Кореєю. Але Пхеньян не зацікавлений у діалозі, він може дослухатися лише загроз, вважає журналіст.

“Скільки США намагалися налагодити стосунки? Трампушка їздив навіть туди, до Північної Кореї, зустрічався із цим Кім Чен Ыном (2019 року Трамп зустрічався з Кім Чен Ыном у демілітаризованій зоні між двома Кореями. – “ГОРДОН”)… Ось не хочу його ображати, хоча якщо підтвердяться факти передачі Росії зброї, її ображатиму теж. Усіх, хто допомагає вбивати українців, ображатиму, всіх ненавидітиму. Ну ось Трамп їздив туди, зустрічався, задобрював його, листи йому писав, але не здобула цю дію… А от коли сказав Пентагон: “Бомжемо ядерною зброєю” ось це вплине”, – переконаний журналіст.

Він упевнений, що США дійсно застосують ядерну зброю, якщо Південній Кореї загрожуватиме серйозна небезпека.

“Я не сумніваюся, що якщо вони, ці північні корейці, ще виготовлятимуться на Південну Корею – стратегічного партнера США – Сполучені Штати їх бахнуть ядерною зброєю. І правильно зроблять. Нічого допомагати Росії знищувати українців”, – сказав Гордон.

Він також припустив, що США “бомбардують ядерною зброєю” і по Росії, “якщо так буде потрібно в певний час”.

“У мене немає сумнівів. Якщо Росія дійде до якоїсь межі, до якоїсь межі, думаю, що Сполучені Штати вирішаться, тому що весь світ уже побачив суть цієї фашистської, підлої, говняної лжекраїни, фейкові лжекраїни”, – сказав Гордон.

ВІДЕО

Видео: Алеся Бацман / YouTube

контекст:

Північна Корея має дев’ятий ядерний арсенал у світі. Розмір арсеналу КНДР невідомий, але, за оцінкою Arms Control Association, у неї 40-50 боєголовок. США – другий ядерний арсенал у світі (5550 боєголовок, більше тільки в Росії). Південна Корея не має ядерної зброї, але, як зазначають американські ЗМІ, наприклад, CNN, країна фактично знаходиться під “ядерною парасолькою” США, оскільки там постійно дислокується 28 500 американських військовослужбовців.

У 2022 році Північна Корея провела рекордну кількість пусків ракет, у тому числі зазнавала міжконтинентальних балістичних ракет, здатних досягти материкової частини США. Reuters з посиланням на інформацію, отриману від офіційних джерел у США та Південній Кореї, повідомило, що КНДР може готуватися до першого з 2017 випробування ядерної зброї.

На тлі погроз з боку КНДР президент Південної Кореї Юн Сок Йоль у січні не виключив, що наполягатиме на передислокації тактичної ядерної зброї зі США до Південної Кореї або створення власної.

Previous post В Іспанії завдяки штучному інтелекту знайшли твір відомого драматурга
Next post Знеструмлення Одеси: через аварію створюють штаб, до міста везуть генератори та обладнання – новини на УНН