Знеструмлення Одеси: через аварію створюють штаб, до міста везуть генератори та обладнання – новини на УНН

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що доручив на позачерговому засіданні уряду створити цілодобовий урядовий штаб на чолі з міністром енергетики через технологічну аварію на одній із високовольтних підстанцій Одеської області. УНН.

Шмигаль нагадав, що сьогодні на Одещині сталася технологічна аварія на одній із високовольтних підстанцій, неодноразово пошкодженій внаслідок російських атак. В Одесі та прилеглих районах застосовані аварійні відключення.

Цитата

«Ситуація складна, масштаб аварії суттєвий, швидко відновити енергопостачання, зокрема критичної інфраструктури, неможливо. На позачерговому засіданні уряд доручив створити цілодобовий урядовий штаб на чолі з міністром енергетики, за участю в. о. міністра внутрішніх справ, глав ДСНС та ОВА, керівника «Укренерго», представників Мінінфраструктури та інших міністерств та відомств», – написав Шмигаль у Telegram.

Подробиці

Він зазначив, що наразі основна мета – запитати критичну інфраструктуру та багатоквартирні будинки, опалення яких залежить від електропостачання.

«Доручив протягом доби завезти до Одеси всі потужні генератори, які є у Міненерго. Також до міста має бути перевезена газотурбінова електростанція потужністю 25 МВт, надана нашими партнерами із США. Дало також завдання МЗС звернутися до Туреччини за додатковою підтримкою у вигляді суден-електростанцій», – повідомив Шмигаль.

Шмигаль наголосив, що в Одесі мають цілодобово працювати всі Пункти незламності.

«Для координації роботи до міста вирушили міністр енергетики та керівник «Укренерго», – додав він.

Previous post Не сумніваюся, що якщо північні корейці виготовлятимуться, США їх бахнуть ядерною зброєю. Нема чого допомагати Росії знищувати українців
Next post турецькі компанії продали Росії товари для військових потреб на десятки мільйонів доларів