Російське місто закликало Філатова обміняти знесені у Дніпрі пам’ятники на дрова. Міськрада відповіла

“Це дуже смішно. Якби не було так сумно. Так, це – правда. Зайвохромосомні, які живуть у власному метавсесвіті, пишуть нам до міськради листи про обмін пам’ятників на дрова”, – написав Філатов, прикріпивши копію листа.

У листі йдеться, що місто Кременки передасть дрова “для цивільного населення України”, якщо Дніпро надішле їм пам’ятники вченому Михайлу Ломоносову, письменнику Максиму Горькому, льотчику Валерію Чкалову та поетові Олександру Пушкіну, які були знесені у місті. Статуї їм потрібні, щоб “пробудити любов до своєї батьківщини, культури, історії у підростаючого покоління”, йдеться у листі.



Філатов, а також секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара опублікували лист у відповідь місту Кременки.

“З листа вбачається, що адміністрація у Вашій особі трохи застрягла в минулому, оскільки так часто згадуваного Вами міста Дніпропетровська не існує вже років як вісім. Але щоб нам було комфортніше спілкуватися, ми можемо звертатися до Вас, як до старості власного села або голови робітничого селища, яким Кременки були зовсім недавно.Майже впевнений, що новина про відміну кріпосного права також досягла Ваших околиць.Лист прийшов до нас електронною поштою, тому просимо прийняти щирі привітання з тим, що до Вашого робочого селища дотягнули інтернет. навіть встигли застати такі соцмережі, як Facebook та Instagram до їхньої заборони Роскомнаглядом.А нормальні дороги, судячи з фото Вашого села, до Вас ще не дотягнули.Але, як у вас там говориться, і Москва не відразу будувалася і потонула, до речі, теж не відразу”, – сказано у листі у відповідь міськради Дніпра.

У листі Санжара відповів, що поки не зрозумілий “обмінний курс”, його він запропонував назвати PGR/DRV.

З урахуванням того, що ця пам’ятка дорога серцю кожного жителя міста, і отримала народну назву “Гіркий на унітазі”, ми готові розпочати переговори при курсі PGR/DRV не менше 1/1000, тобто тисяча кг дров за кожний кг статуї Горького. Унітаз же можна вважати за курсом не нижче 1/1500, оскільки ми з Вами разом розуміємо, яку цінність представляють унітази для кожного росіянина», – сказано в листі.

Секретар міськради Дніпра закликав росіян “доякнайшвидше погодитися на умови”.



контекст:

В Україні після відкритого вторгнення Росії 24 лютого почали масово відмовлятися від назв, пов’язаних із країною-агресором, у тому числі перейменовувати вулиціа також демонтувати пам’ятники.

16 грудня 2022 року в Дніпрі було знято пам’ятники російському поетові Пушкіну та піонеру Володі Дубінін.

26 грудня у місті демонтували пам’ятники російському та радянському письменнику Горькому та радянському льотчику Чкалову.

6 січня цього року у Дніпрі знесли пам’ятник російському поетові та вченому Ломоносову.

Previous post що відомо про ракети, які невдовзі може отримати Україна, і як вони змінять ситуацію на фронті — Зброя — tsn.ua
Next post Роботи з відновлення критичної інфраструктури в Одеській області триватимуть до п’ятниці – Кудрицький – новини на УНН