США збирають уламки шпигунської повітряної кулі і не повернуть їх Китаю – новини на УНН

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Сполучені Штати витягують уламки збитої китайської повітряної кулі в Атлантиці для аналізу експертами розвідки, і немає жодних планів щодо повернення останків Пекіну, інформує УНН з посиланням на AFP.

Цитата

“Вони підняли деякі залишки з поверхні моря, а погодні умови не дозволили вести ретельне підводне спостереження за полем уламків”, – заявив офіційний представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі через два дні після того, як американський винищувач збив повітряну кулю.

Американський персонал “найближчими днями зможе спуститися туди і краще розглянути, що знаходиться на дні океану, але це лише початок”, – сказав Кірбі.

Подробиці

Кірбі додав, що США не збираються відправляти частини назад.

“Я не знаю про такий намір чи плани повернути її” – сказав він.

“Ми все ще аналізуємо інформацію, яку нам вдалося зібрати з повітряної кулі до того, як ми збили її з неба, і тепер ми збираємося відновити її, і я підозрюю, що ми можемо дізнатися ще більше”.

Кірбі сказав, що одна вже відома деталь полягає в тому, що повітряна куля не просто дрейфувала, але мала пропелери та кермо, щоб забезпечити деякий ступінь контролю, навіть коли його несло на великій висоті реактивним потоком.

Генерал Глен ВанХерк, голова Північного командування США, окремо повідомив журналістам, що корабель ВМС знаходиться в процесі картування поля уламків, яке, як очікується, матиме розміри приблизно 1500 на 1500 метрів. За його словами, сама повітряна куля була висотою до 60 метрів і несла вантаж вагою кілька тисяч фунтів, що приблизно відповідало розміру регіонального реактивного літака.

Додамо

Після повільного перетину центру Сполучених Штатів над кількома надсекретними військовими об’єктами повітряна куля попрямувала до східного узбережжя, де президент Джо Байден наказав його збити.

Адміністрація Байдена визначає інцидент як провокаційний крок Китаю.

Previous post Мішель запросив Зеленського особисто приїхати на саміт у Брюсселі
Next post затримали військового, який зливав інформацію росіянам — tsn.ua