Мішель запросив Зеленського особисто приїхати на саміт у Брюсселі

Президент Європейської ради запросив президента Володимира Зеленського взяти особисту участь у майбутньому саміті Європейської ради. З міркувань безпеки подальша інформація не надається”, – повідомив він.



За інформацією Associated Press, у Європарламенті почали готуватися до прийому Зеленського на випадок, якщо ситуація із безпекою дозволить йому приїхати.

Лідери ЄС зберуться на спеціальне засідання Європейської ради 9–10 лютого, на порядку денному – війна Росії проти України, економіка, питання міграції, йдеться на сайті Євроради.

Зеленський має відкрите запрошення відвідати ЄС, коли він захоче, зазначає Associated Press. Зеленський 3 лютого заявляв, що припускає можливий особистий візит до Брюсселя для “висловлення подяки за підтримку України”. За інформацією Finanсial Times, очікується, що Зеленський увиступить на спеціальній сесії Європейського парламенту, якщо приїде.

контекст:

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року Зеленський залишав країну один раз. 21 грудня він здійснив візит до США. У Білому домі говорили, що Байден запросив Зеленського до Вашингтона, бо розв’язана Росією війна в Україні “вступила до нової стадії”. Зеленський у Вашингтоні зустрівся з Байденом та виступив у Конгресі. У день приїзду президента України США оголосили про виділення Україні $1,85 млрд додаткової військової допомогивключаючи систему ППО Patriot.

Previous post “Чому іншим так не можна?” Хореограф Кіт відповів Цимбалюку після того, як актор заступився за Влада Яму, який проживає в США.
Next post США збирають уламки шпигунської повітряної кулі і не повернуть їх Китаю – новини на УНН