Байден виступить із доповіддю про стан справ у США: серед топ-тем очікуються економіка та Україна – новини на УНН

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Президент США Джо Байден готується до своєї другої доповіді Конгресу «Про стан справ у країні» у вівторок увечері, у доповіді економіка та Україна, ймовірно, посядуть важливе місце. Про це УНН повідомляє із посиланням на Голос Америки.

Очікується, що Байден обговорить низку зовнішньополітичних тем.

Цитата

«Я цілком припускаю, що ви почуєте, що президент говорить про важливість нашого лідерства на міжнародній арені. Про вплив, який надає Америка, особливо коли йдеться про допомогу Україні у захисті від російського вторгнення та про стратегічне суперництво з Китаєм», – заявив координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

Подробиці

Що стосується України, то, як вважає директор Центру США та Європи в Інституті Брукінгса Констанца Штельценмюллер, Байден матиме можливість задати тон подальшої підтримки Києва з боку США та НАТО.

«Мені здається, союзники стоять перед вибором, і ні адміністрація, ні європейці поки що не визначилися з ним. Чи повинні вони йти шляхом обачності, повільного і поступового підвищення градуса, щоб сказати “зварити жабу” і уникнути ескалації з боку Путіна? Чи вони мають дати Україні можливість зробити великий ривок, щоб запобігти весняному наступу Росії, який може анулювати їхні територіальні завоювання, та дозволити Україні взяти свою територію під повний контроль?», – сказала вона.

Зазначається, що у своєму виступі Байден, ймовірно, також торкнеться таких тем, як контроль над зброєю, імміграція, охорона здоров’я, реформа поліції та інші.

Доповнення

Reuters повідомляв, що в США ухвалили перше рішення про конфіскацію активів олігарха Росії, їх можуть використовувати для України.

Previous post як змінилось Рені, від якого йде “дорога життя” — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post Центр страткомунікацій пояснив, чому РФ воює із західними танками, яких ще немає – новини України, Політика