Чи втомилися іноземці від війни та України: дослідження Ipsos Group – новини України, Світ

У той час як наближаються роковини повномасштабного вторгнення РФ в Україну, 64% дорослого населення в 28 країнах світу продовжують стежити за новинами про війну, а 48% підтримують надання Україні зброї. Такі дані оприлюднила міжнародна дослідницька компанія Ipsos Group.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

У докладному аналізі Ipsos наведено порівняння на користь зацікавленості іноземцями війною: 82% респондентів заявили, що уважно стежать за новинами про інфляцію та зростання цін, а 70% – за зміною клімату та суворими погодними умовами.

Більшість європейських громадян вважають, що їхні країни мають і надалі підтримувати Україну до моменту повного виведення російських військ із її території.

Показники підтримки цього у Швеції та Угорщині, наприклад, становлять 69% та 37% відповідно.

Натисніть на зображенні вище, щоб збільшити її

Серед багатьох країн Азії та Латинської Америки 58% населення дотримується думки щодо невтручання у справи України.

Втім, найважливішим з прикладної точки зору показником, що фігурує в опитуванні, є ставлення європейців до санкцій, пишуть соціологи. Багато опитаних європейських країн підтримують санкції проти Росії. Єдиним винятком є ​​Угорщина, де лише 27% підтримують це.

У середньому 66% опитаних респондентів заявили, що готові й надалі приймати у своїх країнах українських біженців.

Найвищий показник у Великій Британії (81%), Нідерландах (80%) та Швеції (79%). Однак з березня-квітня 2022 року в таких країнах, як Німеччина, Бельгія та США, цей показник знизився щонайменше на шість пунктів.

Також громадська думка більшості опитаних країн зводиться до надання Україні зброї, ніж відмови від допомоги.

48% підтримали б надання своєю країною зброї та/або систем протиповітряної оборони українським військовим, тоді як лише 29% – проти. Тільки в Угорщині та Італії більше тих, хто проти, ніж тих, хто підтримує. Висока підтримка у Великій Британії (63%) і на рівні 54% у США.

Натисніть на зображенні вище, щоб збільшити її

Опитування проводилося серед 19 003 дорослих віком до 75 років у період з 25 листопада по 9 грудня 2022 року на платформі онлайн-опитування Global Advisor компанії Ipsos.

Мілана Головань

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Центр страткомунікацій пояснив, чому РФ воює із західними танками, яких ще немає – новини України, Політика
Next post Кабмін дозволив КРАЇЛ ініціювати санкції та подавати їх на розгляд РНБО – новини України, Економіка