Україна відправить до Туреччини 87 рятувальників для допомоги у ліквідації наслідків землетрусу

Згідно з документом, Міністерство внутрішніх справ та Державна служба з надзвичайних ситуацій направлять до Туреччини зведений пошуково-рятувальний загін ДСНС загальною чисельністю 87 осіб. на літаках Ан-32 та Ан-26, а також на автомобілях. У тому числі 10 осіб – це екіпажі літаків.

Рятувальників відправляють на допомогу у ліквідації наслідків землетрусу.

Міністерству закордонних справ доручили погодити розміщення рятувальників у Туреччині та отримати дозволи на проліт літаків, а Міністерству економіки та Мінфіну – забезпечити фінансування витрат, пов’язаних із наданням Туреччини цієї допомоги.

контекст:

6 лютого вночі на південному сході Туреччини та на північному заході Сирії стався землетрус.

Його епіцентр перебував у турецькій провінції Кахраманмараш, магнітуда становила 7,7. Поштовхи також відчувалися у сусідніх країнах – Лівані, Ізраїлі, на Кіпрі, Румунії, Грузії та інших. Вдень 6 лютого стався ще один землетрус магнітудою 7,6. Усього, за даними турецького агентства з надзвичайних ситуацій, було 183 підземні поштовхи.

За останніми даними, кількість жертв у Туреччині та Сирії перевищила 5 тис. людей, десятки тисяч людей отримали поранення.

У посольстві України у Туреччині створено оперативний штаб для допомоги українцям, які могли постраждати у стихійному лиху. 6 лютого речник МЗС України Олег Ніколенко повідомляв про 24 звернення про відсутність зв’язку з громадянами України, які проживають у зоні трагедії, сьогодні вранці він поінформував, що ця цифра збільшилася до 27 осіб. Дев’ять із них посольство вже знайшло, життю українців нічого не загрожує.

Previous post Шмигаль доручив підготувати санкції проти Юрія Бойка та позбавити звання Героя України – новини на УНН
Next post Один день без обмежень: Укренерго заміряє фактичне споживання у кожній області – новини на УНН