Росія не збирається зупинятися і, швидше за все, готується до подальшого наступу в Україні

“Росія скликала цю зустріч не для того, щоб обговорити перспективи світу. Вона скликала ці збори, щоб знову спробувати зняти з себе відповідальність за свою війну… Справжні цілі Росії були розкриті, коли вона спробувала незаконно анексувати нові українські території. Члени ООН рішуче відкинули це і неодноразово вимагали від Росії припинити вторгнення та піти. Але Росія продовжила”, – зазначила Вудворд.

Вона наголосила, Росії у вторгненні допомагає Білорусь та зброя, отримана з Ірану та КНДР, порушуючи санкції ООН.

“Озброївшись таким чином, Росія не збирається зупинятися і, мабуть, готується до подальшого наступу. Росія – ось чому немає миру в Україні”, – сказав британський постпред при ООН.

Вона зазначила, що Україна має статутне право ООН на самооборону і Великобританія пишається своєю допомогою українському народу у захисті країни.

“Якби Росія дійсно хотіла миру, вона б не скликала фіктивні засідання Ради Безпеки. Вона негайно припинила б своє незаконне вторгнення, пішли з території України і сумлінно повернулася за стіл переговорів, від якого відмовилися в лютому минулого року”, – підсумувала Вудворд.

контекст:

Великобританія послідовно підтримує Україну на тлі російської агресії, надаючи фінансову, військову та гуманітарну допомогу. Так, у 2022 році Великобританія надала Україні військову допомогу більш ніж на £3 млрд, розповідав прем’єр Ріші Сунак під час візиту до Києва 19 листопада.

11 січня уряд Великобританії офіційно підтвердив, що планує надати Україні танки для захисту від російської агресії. Пізніше в уряді уточнили, що пакет військової допомоги включатиме 14 танків Challenger 2 та 30 самохідних артилерійських установок AS90.

8 лютого британський прем’єр-міністр Ріші Сунак попросив міністра оборони країни Бена Воллеса з’ясувати, які винищувачі Великобританія може надати Україні.

Previous post «Цеглина в стіні російської дезінформації» – Кислиця про заяви музиканта Pink Floyd на Радбезі ООН
Next post Директор Музею Фаберже допомагав олігарху Вексельбергу обходити санкції – Мінфін США