Санду призначила Доріна Речана кандидатом на посаду прем’єр-міністра Молдови – новини на УНН

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Президент Молдови Майя Санду призначила Доріна Речана кандидатом на посаду прем’єр-міністра країни після того, як Наталія Гаврилиця оголосила про відставку. Про це інформує УННпосилаючись на здг.

Цитата

“Новий Уряд має прискорити очищення судової системи. Ми обіцяли і несемо відповідальність творити справедливість у нашій країні. Новий уряд зобов’язаний очистити країну від корупції. У нас були консультації з парламентськими фракціями. Після обговорень я призначила Доріна Речана кандидатом на посаду прем’єр-міністра” , – Заявила Санду.

Подробиці

Дорін Речан обіймає посаду радника президента з питань національної оборони та безпеки, секретаря Вищої ради безпеки (ВРБ) з 4 лютого 2022 року. У 2012–2015 він був міністром внутрішніх справ.

У лютому 2013 року Дорін Речан став фігурантом медійного скандалу після запису телефонної розмови між ним та Миколою Віколом, тодішнім головою Державної фіскальної служби. Під час дискусій Речан нібито вів вказівки Віколі, розгнівавшись його поведінкою.

У 2015 році Генпрокуратура порушила кримінальне провадження щодо Доріна Речана за фактом перевищення службових обов’язків. Справа, за словами колишнього міністра, була відкрита за скаргою поліцейського Руслана Саачяна. Пізніше справа була закрита.

Нагадаємо

Прем’єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця подала у відставку з посади.

Previous post пошкоджені житлові будинки та заклад освіти — tsn.ua
Next post як зробити розпушувач в домашніх умовах — Їжа — tsn.ua