У Єрусалимі палестинець в’їхав у зупинку: загинули чоловік та шестирічна дитина – новини на УНН

КИЇВ. 10 січня. УНН. У Єрусалимі біля району Рамот палестинець в’їхав у зупинку, внаслідок чого загинули чоловік та шестирічна дитина. Ще одна дитина перебуває у тяжкому стані. Про це інформує УНН з посиланням на The Times of Israel.

Подробиці

Синій автомобіль Mazda врізався в автобусну зупинку поблизу неба Самуеля, між Єрусалимом і палестинським містом Рамалла. Було помічено, як кілька перехожих націлили на автомобіль вогнепальну зброю. Поліція повідомила, що водія застрелив поліцейський, який перебував на місці події.

Нападником виявився громадянин Ізраїлю та мешканець району Іссавія у Східному Єрусалимі Хусейн Карака. Правоохоронці кваліфікували інцидент як терористичний напад.

Служба швидкої допомоги Magen David Adom повідомила, що шестирічний хлопчик помер на місці. Другою жертвою виявився студент єшиви Альтер Шломо Ледерман. Спочатку чоловіка доправили до лікарні у тяжкому стані, де він загинув від отриманих ран. Крім цього, у тяжкому стані був госпіталізований восьмирічний хлопчик.

За словами медиків MDA, на місці події було шестеро людей. Вони повідомили, що серед інших постраждалих двоє чоловіків віком 20 років, чоловік 40 років та 10-річний хлопчик.

В офісі прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху повідомили, що прем’єр-міністр отримав інформацію про напад і вирішив опечатати будівлю нападаючого. Як пояснює видання, ізраїльська влада руйнує будинки палестинців, звинувачених у скоєнні смертоносних терактів.

Цитата

“Від імені всіх громадян Ізраїлю я висловлюю свої співчуття сім’ям загиблих під час теракту в Єрусалимі. Я провів оцінку безпеки та наказав збільшити сили, провести арешти та діяти негайно, щоб запечатати будинок терористів та знести його”, – сказав Нетаньяху.

Президент Ісаак Герцог зазначив, що напад стався безпосередньо перед шабатом, днем ​​відпочинку євреїв.

“Напередодні шабату наші серця болять від жахливого болю після того, як підлий терорист позбавив життя маленької дитини та молодої людини під час нападу на таран у Єрусалимі. Разом з усім народом Ізраїлю я відчуваю біль сімей та молюся за зцілення поранених”, – сказав він.

Палестинський ісламський джихад та терористична група ХАМАС позитивно оцінили напад, але не взяли на себе відповідальність. Представник ХАМАС назвав атаку “героїчною відповіддю на злочини окупації”.

Нагадаємо

В Ізраїлі невідомий намагався розстріляти відвідувачів ресторану.

Previous post Швейцарія не дозволила Іспанії реекспортувати зенітні гармати в Україну
Next post Експерт розповів, як open banking трансформує банківський сектор в Україні – новини на УНН