Швейцарська компанія ABB інвестує у завод з виробництва роботів у США – новини на УНН

КИЇВ. 17 березня. УНН. Компанія ABB (ABBN.S) розширює свій головний завод з виробництва роботів у США, оскільки її клієнти в автомобільній, пакувальній та машинобудівній галузях стикаються з обмеженим ринком праці та повертають свої виробництва додому. УНН з посиланням на BBC.

Подробиці

Швейцарська машинобудівна компанія, яка конкурує з японською FANUC та німецькою Kuka, витрачає 20 мільйонів доларів на збільшення потужностей, на об’єкті в Оберн-Хіллз, що знаходиться в Мічигані. Все для того, щоб задовольнити попит, викликаний потужним пакетом промислових стимулів від адміністрації Байдена.

Сполучені Штати посідають третю позицію на світовому ринку робототехніки.

Через це очікується швидке зростання виробництва, оскільки американські компанії переносять свої заводи, щоб уникнути логістичних заторів, які загальмували ланцюжки поставок після глобальної пандемії.

“Після сильних потрясінь у галузі, включаючи COVID, нестачу напівпровідників, а потім війну в Україні, всі підприємства хочуть стати більш стійкими”, – сказав Самі Атія, голова підрозділу робототехніки та дискретної автоматизації ABB.

Опитування, проведене ABB минулого року, показало, що 70% підприємств Північної Америки постраждали від збоїв у ланцюжку поставок за останній рік.

В результаті 37% підприємств хотіли повернути свій бізнес до Сполучених Штатів, а 33% розглядали можливість наближення співпраці з країною.

“У США величезний брак кваліфікованої робочої сили, – сказав Атія. “З більш старим населенням цей розрив збільшується”.

Він додав, що роботи стали простіше у використанні, що робить їх доступними для малих та середніх підприємств, наприклад, таких як пекарні.

Доповнення

IFR очікує, що кількість промислових роботів, які щорічно працюватимуть в Америці, збільшуватиметься в середньому на 8% на рік протягом наступних трьох років, що набагато швидше, ніж у Європі, де зростання становитиме 1%.

“Ринок США є особливо цікавим, тому що він більш відкритий для іноземного бізнесу, тому що він не має власних вітчизняних брендів”, – зазначила генеральний секретар IFR Сюзанна Біллер.

Previous post МВФ готовий оголосити про програму для України на 15,6 млрд дол. – FT – новини на УНН
Next post Як настроїти чатбот штучного інтелекту – корисні поради для бізнесу – новини України, Технології