Шанси, що нещодавно виявлений астероїд впаде на Землю – знижуються – новини на УНН

КИЇВ. 15 березня. УНН. Шанси на те, що нещодавно виявлений астероїд впаде на Землю на День святого Валентина 2046 року, різко знизилися. Про це повідомило Європейське космічне агентство. УНН.

Подробиці

Астероїд, який отримав назву 2023 DW і, за оцінками, має розмір 50-метрового олімпійського басейну, вперше був помічений невеликою чилійською обсерваторією 26 лютого. Він швидко злетів на вершину списків астероїдів, що становлять небезпеку для Землі, складених NASA та ESA.

Наприкінці минулого місяця ймовірність зіткнення астероїда із Землею становила один до 847, але в неділю вона зросла до одного до 432, згідно зі списком ризиків ESA. Проте Річард Мойссл, керівник відділу планетарного захисту, заявив у вівторок агентству AFP, що за ніч ймовірність впала до 1,584.

“Вона буде знижуватися з кожним спостереженням, поки не досягне нуля пізніше через пару днів”, – сказав він.

“Нікому не потрібно турбуватися про нього”.

У вівторок NASA знизило шанси на зіткнення до одного до 770, що означає 99,87 відсотка ймовірності того, що астероїд мине Землю.

“Ми схильні бути трохи консервативнішими, але зараз, безумовно, спостерігається тенденція до зниження ймовірності”, – сказав офіцер NASA з планетарної оборони Ліндлі Джонсон в інтерв’ю AFP.

За його словами, це нормально, коли ймовірність зіткнення нововідкритих астероїдів ненадовго зростає, а згодом стрімко падає. Це тому, що нові спостереження зменшують “область невизначеності”, куди астероїд потрапить у найближчій до Землі точці.

Поки Земля все ще перебуває в цій галузі невизначеності, шанси тимчасово зростають – доти, поки подальші спостереження не виключать Землю і ймовірність не впаде до нуля, як це очікується з 2023 DW.

Контекст

У NASA повідомили, що Земля може мати справу з великим астероїдом. Згідно з розрахунками NASA на Землю може прилетіти астероїд на День святого Валентина, 14 лютого 2046 року.

Якщо астероїд все ж таки зіштовхнеться із Землею, він не матиме такого ж ефекту “кінця світу”, як астероїд, який знищив динозаврів на Землі 66 мільйонів років тому, зазначили дослідники.

Але все ж таки удар може завдати значної шкоди нашій планеті, якщо космічне тіло приземлиться на велике місто або густонаселений район.

Previous post Китаю важливо, щоби Росія не програла війну в Україні. Це означатиме програш Китаю у великій геополітичній грі
Next post ChatGPT виведе банківське обслуговування на новий рівень – експерт – новини на УНН