Астронавти SpaceX Crew-5 залишили МКС після п’яти місяців перебування у космосі – новини на УНН

КИЇВ. 11 березня. УНН. Чотири астронавти SpaceX Crew-5, – американці Джош Кассада і Ніколь Манн, росіянка Ганна Кікіна і японець Коїчі Ваката – залишили Міжнародну космічну станцію в суботу, 11 березня, о 2:20 ранку за східним часом (07:20 за Грінвічем) ніж п’ять місяців перебування у космосі. Про це інформує УННпосилаючись на Space.com.

Цитата

“Переживання на Міжнародній космічній станції було приголомшливим. Екіпаж неймовірно пишається роботою, яку ми проробили, перебуваючи там. Ми раді повернутися на нашу прекрасну планету і до тих чудових людей”, – сказав астронавт NASA Джош Кассада після того, як капсула відступила від орбітального форпоста .

Подробиці

Наголошується, що NASA двічі відкладало відправку з МКС через проблеми з погодою з попередньо оголошеними датами 7 та 8 березня. Аерокосмічна компанія планує, що астронавти повернуться на Землю о 20:00 за східним стандартним часом (1:00 GMT у неділю, 12 березня).

5 жовтня 2022 року Crew-5 стартував на ракеті SpaceX Falcon 9. Це був “історичний старт”, завдяки якому Манн стала першою індіанкою, що досягла космосу, а Кікіна – першою росіянкою, яка полетіла на орбіту на приватному американському космічному кораблі, пише видання. Астронавти Crew-5 провели п’ять місяців поза Землею, під час яких, зокрема, побачили полярні сяйва, і були свідками витоків на двох російських космічних кораблях, пристикованих до МКС – “Союзу” та “Прогресу”.

Після відправки Crew-5 на МКС все ще триватиме місія SpaceX, Crew-6 прибув до орбітальної лабораторії у п’ятницю, 3 березня, на борту Dragon Endeavour. Астронавти Crew-6 — Вуді Хобург і Стівен Боуен із NASA, Султан Аль Неяді з ОАЕ та Андрій Федяєв із РФ — планують жити на борту МКС протягом наступних шести місяців.

Нагадаємо

NASA співпрацює з дослідницькою агенцією Пентагону для розробки ракетного двигуна з ядерною установкою в рамках підготовки до відправки астронавтів на Марс.

Previous post Китайські компанії в 2022 році продавали Росії стрілецьку зброю та бронежилети.
Next post Військова допомога Китаю Росії: експерт розповів, у чому полягає вигода для КНР – новини на УНН