Світові зірки та навіть родичі. Хто відмовився відвідувати коронацію Чарльза ІІІ.

Стали в позу

Ім’я принца Гаррі, сина короля Чарльза III та покійної принцеси Діани останнім часом не сходило зі сторінок таблоїдів. А все тому, що принц випустив відверті мемуари “Запасний”, у яких розповів про своє дитинство та сім’ю. Зокрема, він висловився про образи на батька та брата, принца Вільяма. Щоправда, після цього встиг заявити, що хоче з ними помиритись. Незважаючи на складні стосунки з королівською сім’єю, принц Гаррі не пропустить коронацію свого батька. Це буде його перша зустріч із батьком після виходу мемуарів.

Але зпружка принца Гаррі, у минулому американська актриса Меган Маркл, а тепер герцогиня Сасекська Меган, не супроводжуватиме чоловіка на коронації, як цього вимагає етикет. За повідомленням видання Page Six, герцогиня Меган не буде присутня на коронації Чарльза III, оскільки на дату 6 травня припадає день народження їх із Гаррі сина – принца Арчі. Герцогиня Меган віддасть перевагу дитячому святу історичної церемонії. За твердженням інсайдерів, ще однією причиною відмови Меган від відвідування коронації є і той факт, що її стосунки із сім’єю чоловіка дуже натягнуті.

Зокрема, 2021 року вона звинуватила королівську родину у расизмі. Герцогиня Меган заявила, що під час першої вагітності зіткнулася з побоюваннями одного з представників Букінгемського палацу. Він міркував, що колір шкіри майбутньої дитини може виявитися “надто темним” (мати герцогині Сассекської Меган Дорія Регланд – афроамериканка).


Фото: EPA


Герцогиня Меган була відсутня на похороні британського принца Філіпа, але супроводжувала чоловіка на похороні його бабусі, королеви Єлизавети II.

Експерти з королівського етикету вважають провокацією рішення відмовитись відвідувати коронацію Чарльза III. Вони наголосили, що таким чином Меган порушує протокол. Відсутність на церемонії онуків, яких принц Чарльз нагородив королівськими титулами, на думку експертів, ганебна.

За чутками, принц Гаррі та Меган вимагали, щоб їм дозволили під час церемонії стояти на королівському балконі разом із рештою членів родини. Але, згідно з правилами, вони втратили такий привілей після того, як у 2020 році відмовилися від королівських зобов’язань. Проте відмова у вимогі також могла вплинути на рішення герцогині Меган проігнорувати майбутню коронацію її свекра.

За інформацією Express, перед коронацією Чарльза III принц Гаррі намагався поспілкуватися зі своєю родиною. Як стверджує інсайдер, на контакт із Гаррі готовий виходити лише його батько. Брат, принц Вільям, який є прямим спадкоємцем престолу після Чарльза III, відмовився від спілкування з ним.

Не лише сім’я

Британські зірки Адель, Елтон Джон, Гаррі Стайлз, Spice Girls та Роббі Вільямс відмовилися виступати у концертній програмі з нагоди коронації Чарльза III. Про це повідомляє видання Rolling Stone. На думку експертів з етикету, виконавці не хочуть бути пов’язаними із скандальною королівською родиною.

Ймовірно, зірки бояться втратити шанувальників, адже їхній виступ на коронації може розцінюватися як підтримка королівського будинку з його вічними інтригами.

контекст:

Церемонія коронації Чарльза III та його дружини, королеви-консорту Камілли запланована на 6 травня, святкування триватиме до 8 травня включно. Безпосередньо коронація відбудеться у Вестмінстерському абатстві. Службу проведе архієпископ Кентерберійський. Коронаційний концерт у прямому ефірі транслюватимуть телеканали BBC та BBC Studios. Весь перелік святкових заходів опубліковано тут.

Принц Чарльз успадкував трон після смерті королеви Великобританії Єлизавети II, яка померла 8 вересня 2022 року у віці 96 років.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив 2 травня, що Україну на коронації представлятиме “високуважана делегація”. “Все буде красиво, представницько та на рівні. Збережу інтригу для світських хронік”, – сказав він.

Previous post Білоруські прикордонники збивають дрон — відео викликало в мережі хвилю жартів
Next post ЄС зосередяться на заходах проти країн, які допомагають Росії уникнути санкцій, – Bloomberg