Ось чому гірчать огірки. Експерт пояснила, що робити, щоб плоди не гірчили

За словами експерта, гіркота в огірках спровокована наявністю в них кукурбітацину. речовини, що утворюється у плодах природним шляхом.

“Чим сильніше ми порушуємо правила вирощування огірків, тим більше в них накопичується кукурбітацину, – пояснила експерт. – Єдина втіха – що ця речовина не є для нас небезпечною чи токсичною. Кукурбітацин корисний для нашого організму”.

Автор відео розповіла, що огірки виробляють кукурбітацин як захист від знищення шкідниками.

“Якщо на огірок нападає білокрилка, кліщ, у ньому з’являється гіркота”, – наголосила експерт.

Щоб позбавитися гіркоти, вона порекомендувала також збирати огірки, коли вони ще не досягли великих розмірів. У такому разі, пояснила експерт, у них не встигне накопичитися критична кількість речовини, яка додасть гіркоти плодам.

Автор відео додала, що існують сорти огірків, у яких генетичним шляхом утворення цієї речовини було ліквідовано.

ВІДЕО

Видео: Життя бентежне / YouTube

контекст:

Щоб надати огіркам необхідні для зростання корисні речовини, експерти також рекомендують приготувати підживлення з молока. Ддля приготування підживлення в 10 л теплої води розчиняють 1 л звичайного магазинного молока.

“Молоко це комплекс поживних речовин, які однаково корисні як для людини, так рослин. Особливо для огірків. Молоко робить ґрунт більш родючим. У ньому поселяються молочні бактерії, які перешкоджають появі грибків. – зазначили експерти.

Якщо на огірках влітку жовтіє листя, це свідчить про нестачу харчування. У такому разі огірки потрібно підгодовувати гуматом калію.

Previous post “Очі яструба” – новий інноваційний підрозділ багаторівневої аеророзвідки ТРО: як він працює
Next post До країн “Великої сімки”, із якими ми вчора погодили гарантії безпеки для України, приєдналися вже шість держав, – Зеленський