“Позавчора ми ще бачилися – він так жартував добре”. Близький друг та колега 56-річного Дмитра Капранова назвав причину його раптової смерті

“Мені абсолютно не хочеться зараз щось коментувати, просто скажу: брати Капранови – це частина мого Всесвіту, – заявив Лірник. – Мені настільки гірко, що не можу зараз навіть підібрати слова… Для мене Україна – це вони. Дмитро мав проблеми з серцем, хворів. Ми всі переживали, але лікарі казали, що все гаразд.

За словами Лірника, він умів на відміну від багатьох розрізняти братів-близнюків, але наголосив, що вони для нього завжди були єдиним цілим.

“Вони обидва для мене – і Дмитро, і Віталій – дуже рідні мені люди, – додав письменник. – Часто знайомі говорили, що навіть не можуть їх розрізнити – настільки схожі. Я можу їх розрізнити, але спеціально цього не робив, тому що вони одне ціле. Я завжди звертався до “братика”, і вони мене так називали. бачите, яке лихо трапилося”.

Контекст

Дмитро Капранов народився 24 липня 1967 року у Дубоссарах (Молдова). Він закінчив Уральський політехнічний інститут та Московський енергетичний інститут. 1988 року одружився і переїхав до Москви. Разом із братом Віталієм Капрановим видавав українську газету “Тинди-ринди” та журнал української фантастики “Брати”. Тоді ж брати почали писати свою першу книгу “Кобзар 2000”. 1998 року Дмитро Капранов переїхав до України.

Брати Капранови започаткували видавництво “Зелений Пес”, вели YouTube-канал “імені Т.Г. Шевченка” про історію України, а після початку повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну приєдналися до полку “Азов”.

16 квітня брат Дмитра Капранова повідомив про його раптову смерть, не ставши називати причини.

Previous post Вилучення транспорту на потреби ЗСУ: все про резонансну норму в законі про мобілізацію
Next post Італія допоможе відновити Одеський Спасо-Преображенський собор