Оскароносний фільм “20 днів у Маріуполі” вийде на Netflix

Показ документальної стрічки розпочнеться 21 квітня.

Стрічка також доступна для покупки на платформах Sweet.TV, Megogo, “Київстар ТВ”, Takflix та Volia TV. Крім того, фільм можна переглянути на платформах Amazon, AppleTV, Google Play Movies, Vudu та Microsoft.

З 14 березня розпочалися покази фільму “20 днів у Маріуполі” в українських кінотеатрах.





Контекст

“20 днів у Маріуполі” – документальна робота українського режисера Мстислава Чернова, військового кореспондента, який у березні 2022-го разом зі своїм колегою Євгеном Малоліткою залишився у блокадному Маріуполі. Вперше її показали в українських кінотеатрах у серпні – вересні 2023 року.

Кінострічка розповідає про події у Маріуполі у лютому – березні 2022 року. Зокрема, туди увійшли кадри російських обстрілів та бомбардування пологового будинку. В українському прокаті фільм став найкасовішим серед документального кіно.

У січні 2023 року картина здобула приз глядацьких симпатій (Audience Award) на фестивалі незалежного кіно Sundance у США. У квітні фільм став лауреатом 47-го Міжнародного кінофестивалю у Клівленді (Огайо, США) у номінації Standing Up. Також фільм отримав премію Cinema for Peace (Берлін, Німеччина) у категорії “Найкращий документальний фільм”, відзначений двома нагородами журналістської премії Royal Television Society 2023 (Великобританія) у номінаціях “Освітлення міжнародних новин” та “Ексклюзив року”. Автор фільму визнано “Оператором року”.

18 лютого 2024-го фільм став лауреатом британської премії BAFTA номінації “Найкращий документальний фільм”. 11 березня фільм виграв “Оскар” у цій же категорії.

Previous post Павло Дуров розповів Такеру Карлсону про ставлення до Маски, Цукерберга та зв'язків з РФ | новини України
Next post Головне за ніч та ранок середи, 17 квітня: удар трьома ракетами по Чернігову, вибухи в Джанкої