Я маю питання, чому Польща, Румунія не перекривають наші західні міста?

“Коли днями Іран запустив сотні ракет і дронів по Ізраїлю, і в ту ж секунду Повітряні сили Великобританії підключилися і піднялися в повітря, Америка підключилася і піднялася. І всі до однієї збили ракети, дрони і все, що летіло. Коли ти все це бачиш, які думки у тебе виникали? піднімає в повітря заради нас”, – запитала Пономарьова Бацман.

“У мене питання, чому Польща, Румунія не перекриває якісь наші західноукраїнські міста. Перше питання. Тут спокійно можна посилатися на те, що “ми перекриваємо, щоби випадково не залетіло на нашу територію”. Перекрити 100–200 км – не знаю, скільки вони можуть дістати?.. Західноукраїнські міста: Івано-Франківськ, Львів і так далі. у ті міста, де вона зараз гостро необхідна: Харків, Одеса і таке інше.

Артист також нагадав про потребу закрити небо над Україною.

Повна версія інтерв'ю Бацман із Пономарьовим вийде 18 квітня о 18.00 на YouTube-каналі “Алеся Бацман”.



Контекст

Пізнього вечора 13 квітня ЦАХАЛ повідомив, що Іран запустив у бік Ізраїлю ударні дрони. 14 квітня в ЦАХАЛ уточнили, що Іран атакував Ізраїль понад 300 дронів та ракет. Приблизно 99% цілей було збито.

В Ірані оголосили, що відповідають на авіаудар 1 квітня за будівлею іранського посольства в Дамаску (Сирія). Місцеві ЗМІ назвали його актом агресії Ізраїлю. Він призвів до масштабних руйнувань та пошкодження сусідніх будівель. За деякими даними, атакував літак F-35. Іран обіцяв помститися за вбивство семи своїх командирів, які потрапили під удар.

Після нічної атаки на Ізраїль влада Ірану запевнила, що “справу можна вважати закінченою”. При цьому Тегеран пригрозив “значно суворішою” відповіддю, якщо Ізраїль “зробить ще одну помилку”. Водночас високопоставлений ізраїльський чиновник зазначив у коментарі телеканалу Channel 12, що Ізраїль планує “значну відповідь” Ірану на безпрецедентну повітряну атаку.

14 квітня ЗМІ повідомили, що Байден відмовив прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху від негайного удару у відповідь по Ірану.

Previous post “Закон про іноагентів” суперечить прагненням Грузії до членства в ЄС – Європарламент
Next post Якщо Україна програє, розпочнеться Третя світова війна — новини LB.ua