Колишній театр російського балету з України дає концерти в Європі під виглядом Одеського оперного

Балет, який називає себе The Ukrainian National Ballet of Odessa зараз гастролює Францією, публікуючи відповідні пости у своєму Facebook. Першим увагу на його виступ звернув канал “1+1”.



До журналістів звернулися українці, які проживають у Франції, яких збентежило, що одеський театр виступає в Європі з російським репертуаром.

На сайті балету йдеться, що їхня трупа повністю складається з українців і вони не мають відношення до Одеського національного академічного театру опери та балету. При цьому останній звинувачує театр у використанні своїх відеоматеріалів та введенні глядачів в оману.

“Керівництво The Ukrainian National Ballet of Odessa використовує схожість у назві, відеоматеріали наших спектаклів та неправдиву інформацію в рекламі, чим вводить в оману глядачів, дискредитуючи славетне ім’я Одеської опери. На неодноразові звернення про припинення цієї протиправної та антиукраїнської діяльності Odessa належним чином не реагує і, незважаючи на всі заклики мистецької спільноти бойкотувати репертуар російських композиторів, відмовляється вилучати балети, які у всьому світі асоціюються з культурою агресора», – йдеться у повідомленні Одеського національного академічного театру опери та балету.

“1+1” зазначає, що до 2017 року The Ukrainian National Ballet of Odessa називався “Театр російського класичного балету”, а потім – просто “Театр класичного та сучасного балету”.

Художній керівник The Ukrainian National Ballet of Odessa Олександра Федоріна пояснила журналістам, що ця назва створена спеціально для цього сезону.

“Імпресаріо вирішив, що під цим брендом, під цією назвою дуже добре продаватиметься продукція”, – сказала вона.

В Одеському нацопері заявили, що на їхнє прохання посол України у Франції Вадим Омельченко звернувся з листом до міністра культури Франції Римі Абдула Маяка. У ньому він попросив вжити всіх заходів для недопущення виступів трупи The Ukrainian National Ballet of Odessa у містах Франції, щоб “не дискредитувати ім’я України та не плутати справжню українську культуру з російською пропагандою”.

Previous post Абрамович є людиною Путіна та креатурою Путіна – у цьому немає жодного сумніву
Next post Американський професійний лижник загинув під лавиною в Японії – новини на УНН