“Чому іншим так не можна?” Хореограф Кіт відповів Цимбалюку після того, як актор заступився за Влада Яму, який проживає в США.

У своїй заяві актор також заступився за українського хореографа Влада Яму, який ппісля повномасштабного вторгнення РФ в Україну виїхав разом із сім’єю до США.

За словами хореографа, він поки що не планує повертатися додому, допомагаючи за допомогою благодійних заходів у США наближатиме перемогу України над російськими окупантами.

“Докопалися до Ями. Полили лайном у найкращих традиціях бездумної біомаси, а те, скільки він там уже організував заходів на підтримку України і скільки грошей зібрав для ЗСУ, мало кого цікавить, – обурився Цимбалюк. Справді, краще нехай зі своєю багатотисячною аудиторією стоїть на блокпості та мовчить. Так само воно логічне?”

Актор, ймовірно, припускав реакцію фоловерів на останнє фото Ями, на якому той зображений на пляжі в США. Передплатники у коментарях розкритикували танцюриста за те, що той не повертається до України.

Кіт, коментуючи заяву Цимбалюка на його сторінці в Instagram, заявив, що також зіткнувся зі звинуваченнями у тому, що не захищає Україну на фронті.

“Але я також розумію тих, хто пише про від’їзд деяких на морько, які типу там допомагають. І справа тут не в тому, що він має бути в окопі, а в тому, чому іншим так не можна – бути на пляжику та іноді брати участь у заходах? написав Кіт. І я, і багато інших медійних чоловіків могли з’…батися, але не зробили це”.

За словами Кота, медійні люди є прикладом для нації.

“Вони мають показувати приклад, а не тікати, щоб потім з’являтися в інформаційному просторі через півроку та типу: “Ой, я тут майстер-класи даю”. Соромно! Совість має бути чистою перед тими людьми, які сидять в окопах”, – резюмував він.

контекст:

Президент України Володимир Зеленський оголосив військовий стан та загальну мобілізацію вранці 24 лютого 2022 року, після початку вторгнення російських військ до України.

Рада продовжувала військове становище вже чотири рази: у березні та квітні – на місяць, у травні та серпні – на три. 15 серпня парламент продовжив воєнний стан до 21 листопада. 16 листопада парламент продовжив воєнний стан до 19 лютого 2023 року.

Військовий стан передбачає, зокрема, заборону на виїзд за кордон чоловіків у віці 18–60 років, які підлягають призову на військову службу під час мобілізації, крім особливо обумовлених винятків. 16 серпня 2023 року президент у відповідь на петицію із закликом зняти заборону на виїзд чоловіків заявив, що це відбудеться лише після закінчення дії військового стану.

Відповідно до ст. 336 Кримінального кодексу України ухилення від призову на військову службу під час мобілізації карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Previous post Зведення Генштабу – командуванння повідомило про загрозу російських авіаційних та ракетних ударів — tsn.ua
Next post Мішель запросив Зеленського особисто приїхати на саміт у Брюсселі