У РФ ставлять ППО скрізь, де буває Путін, але не допоможе, загроз буде дедалі більше – Данилов – новини України, Політика

У Росії розгортають системи протиповітряної оборони не тільки в Москві та околицях, а скрізь, де може перебувати російський диктатор Володимир Путін. Це не допоможе – загроз для РФ буде дедалі більше. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов в ефірі телемарафону.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

“На сьогоднішній день усі об’єкти, де знаходився або може перебувати Путін, обладнані ППО. Не знаю, скільки вони задіяли цього металевого мотлоху, але повірте: це не допоможе їм. Та допомога, яку нам надають партнери, проходитиме цю оборону, і погроз для них буде все більше і більше”, – заявив Данилов.

Він наголосив, що “це не наша вина”, оскільки війну розпочала Росія, і коли війська РФ покинуть українську територію, війна закінчиться – принаймні її гаряча фаза. Після цього, зазначив Данилов, будуть розгляди з російськими військовими злочинцями.

Також Данилов прокоментував сьогоднішню появу звернення президента Володимира Зеленського сьогодні в ефірі російських телеканалів у Криму та Білгородській області.

“Не тільки на Білгородщині – набагато більше покриття. Я хочу сказати, нехай звикають чути рідну українську мову. Щодо тимчасово окупованих територій, це буде постійно. Щодо територій, де українська звучала свого часу – це Білгородська, Курська області та багато інших територій – нехай звикають, що вони його чутимуть постійно”, – сказав Данилов.

Він додав, що “не лише їм на нашій території через своїх агентів впливу тут щось розповідатимуть”. Секретар РНБО запевнив, що подібні епізоди повторюватимуться.

  • За даними Bloomberg, у Росії розгорнули установки ППО в Москві та в її околицях, і розгортання відбулося після атак безпілотників минулого місяця на військові бази в Саратові та Рязані.
  • Спікер Повітряних сил ЗСУ Гнат висміяв російську ППО на дахах адмінбудівель: “Іван-дурень на печі їде. Виходять із ситуації як можуть. Жодної паніки немає”.

Читайте також: “Москва нічому не навчилася”. Данилов спрогнозував стратегію Путіна на 2023 рік

Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post У четвер потреби електроенергії у Києві будуть забезпечені на 61% – YASNO – новини на УНН
Next post «Це мрія і завдання» – Зеленський про постачання літаків Україні