Історичне рішення: УГКЦ в Україні з 1 вересня переходить на новий календар – новини на УНН

КИЇВ. 6 лютого. УНН. З 1 вересня 2023 року Українська Греко-Католицька Церква в Україні переходить на новий стиль для нерухомих свят із збереженням чинної Пасхалії. Про це заявив Батько та Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у прямому ефірі “Живого телебачення”, повідомляючи рішення Архієрейського Синоду УГКЦ в Україні щодо календарної реформи. УНН.

Цитата

“Взявши до уваги численні прохання віруючих та провівши попередні консультації з духовенством і чернецтвом нашої Церкви щодо назрілої необхідності реформи Літургічного календаря УГКЦ в Україні, а також зважаючи на пастирські міркування:

О. УГКЦ в Україні перейти з 1 вересня за новим стилем (початок Індикту) 2023 року Божого на новий стиль для нерухомих свят із збереженням чинної Пасхалії.

Б. Для тих парафій або окремих громад, які відчувають себе ще не готовими до такого кроку (за окремим благословенням єпархіального єпископа), залишити можливість літургійного життя за юліанським календарем на період до 2025 року Божого”, — йдеться у 5-й постанові 93- й сесії Архієрейського Синоду УГКЦ в Україні, яка відбулася 1–2 лютого 2023 року у Львові-Брюховичах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПЦУ обговорять календарну реформу 24 травня

Раніше

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав провів зустріч із Митрополитом Київським та всієї України ПЦУ Блаженнішим Єпіфанієм. Під час зустрічі було погоджено рішення щодо створення робочої групи, яка вивчить проблематику реформування церковного календаря.

Контекст

В Україні християнські церкви живуть за двома календарями: Григоріанським (Римсько-католицька церква) та Юліанським (Греко-католицька та Православна церкви).

Також є ще новоюліанський календар, який практично не відрізняється від Григоріанського.

Previous post У голові не укладається, що люди вважають, ніби абсолютно всі чоловіки мають бути на передовій / Бульвар Шоубіз
Next post Зеленський зібрав Ставку: обговорили позиції Сил оборони на Бахмутському напрямку та дані розвідки про плани ворога – новини на УНН