Уряд погодив звільнення п’яти голів ОВА

Кабінет міністрів України погодив звільнення п’яти голів обласних державних адміністрацій, повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов у телеграмі.

За його словами, на засіданні уряду схвалено проєкти указів президента про звільнення:

  • Валентина Резніченка – Дніпропетровська ОВА;
  • Олександра Старуха – Запорізька ОВА;
  • Олексія Кулебу – Київська ОВА;
  • Дмитра Живицького – Сумська ОВА;
  • Ярослава Янушевича – Херсонська ОВА.

Напередодні президент України Володимир Зеленський повідомив про ухвалені кадрові рішення у структурах центральної і місцевої влади, а також у правоохоронній системі.

Читайте також: Ще один заступник міністра повідомив про завершення роботи в Міністерстві розвитку громад та територій

Раніше журналісти «Схем» (Радіо Свобода) і «Української правди» опублікували розслідування про зв’язок між Резніченком і компанією, на яку ДОВА з березня спрямувала вже півтора мільярда бюджетних гривень на відбудову доріг в області, після чого Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтями «зловживання владою або службовим становищем» і «легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом)».

Після цього у Дніпрі правоохоронці провели серію обшуків у фігурантів кримінальної справи, пов’язаної із «Великим будівництвом», серед яких – голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. Він не коментував обшуків та розпочатого правоохоронцями розслідування.

Previous post Тіна Кароль придбавала для України 500 генераторів: відео і фото
Next post Favbet 2022 року сплатив 140 млн гривень ліцензійних платежів — Гроші — tsn.ua