Кірбі: Пропозиція Джонсона щодо допомоги “на перший погляд” відповідає запитам Білого дому | новини України

Джон Кірбі наголосив на важливості того, щоб Україна та Ізраїль якнайшвидше отримали необхідну допомогу у сфері безпеки

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Кірбі: Пропозиція Джонсона про допомогу "на перший погляд" відповідає запитам Білого дому
Джон Кірбі (Фото: EPA)

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі прокоментував ініціативу спікера Палати представників Майка Джонсона щодо низки законопроектів щодо надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Він заявив, що це “на перший погляд” відповідає запитам Білого дому. Про це повідомляє Пагорбпосилаючись на заяву Джона Кірбі.

За його словами, адміністрація американського президента Джо Байдена хоче побачити ці законодавчі ініціативи, перш ніж робити остаточні висновки.

“На перший погляд справді здається, що пропозиція спікера Джонсона насправді допоможе нам виділити допомогу Україні, допомогу Ізраїлю та необхідні ресурси для Індо-Тихоокеанського регіону. На перший погляд, це виглядає так, ми просто хочемо отримати більше деталей”, – пояснив він.

Кірбі наголосив на важливості того, щоб Україна та Ізраїль, які “перебувають під прицілом”, якнайшвидше отримали необхідну допомогу у сфері безпеки від США. Білий дім розраховує, що це станеться вже цього тижня.

Видання додало, що американський президент обговорював учора ввечері з Джонсоном цю пропозицію щодо розділених законопроектів.

16 квітня Джонсон заявивщо робота над одним із чотирьох окремих законопроектів щодо фінансування американської допомоги для України, Ізраїлю, Тайваню, а також з інших пріоритетів національної безпеки, досі триває.

  • Під час своєї передвиборчої кампанії у Південній Кароліні екс-президент США Трамп запропонував позичити Україні гроші на військові потреби, доки у Конгресі затримується затвердження подальшої підтримки для ЗСУ.
  • 14 березня спікер Палати представників Джонсон висунув така ж пропозиція.
  • 21 березня стало відомо, що демократи у Конгресі США підтримують ініціативу республіканців щодо надання Україні допомоги у кредит.

Читайте також: Зеленський – про рішення Джонсона розділити допомогу Україні та Ізраїлю: Ганьба для миру

Previous post Укриття замість будинків: як виживає прифронтове Гуляйполе
Next post Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат, щоб заохотити потенційних інвесторів – Шмигаль у США