Розсіл від квашеної капусти як добриво на городі — Укрaїнa — tsn.ua

Чим розсіл від квашеної капусти такий цінний в городництві?

Останнім часом все популярнішими стають так звані ЕМ-препарати, що є порошкоподібною масою або розчином, в яких містяться корисні бактерії. Вони мешкають в ґрунті та переробляють органічні залишки в живильне для рослин середовище.

Продукти життєдіяльності бактерій, на відміну від мінеральних добрив, представляють весь спектр елементів живлення, які потрібні культурам для розвитку (від азоту до рідкісних мінералів). Основний плюс полягає в тому, що всі ці компоненти перебувають у доступній для рослин формі.

Завдяки бактеріям значно пришвидшується процес харчування та зростання зеленої маси, а пізніше — поява плодів. Тобто, значно збільшується врожайність.

До чого тут розсіл від квашеної капусти? Справа в тому, що в ньому містяться найпоширеніші корисні мікроорганізми — молочнокислі бактерії. Вони бувають різних видів і харчуються органічною речовиною. Мешкають такі бактерії у великій кількості усюди, навіть на листі рослин. А коли потрапляють у вологе середовище, то починають швидко розмножуватися.

В багатьох сучасних ЕМ-препаратах міститься саме велика кількість молочнокислих бактерій.

Як правильно використовувати розсіл від квашеної капусти на городі

Існує двома способами використання:

  1. Підживлення самим розсілом від квашеної капусти — у 9 літрах води розведіть 1 л розсолу і просто поливайте розчином грядки час від часу.
  2. Приготувати добриво на основі розсолу від квашеної капусти — в такому разі використовують також траву або побутові відходи. Наповніть відро наполовину зеленою масою чи відходами з кухні, залийте водою і додайте розсіл як закваску. Поставте відро в теплому місці і залишіть на 5-7 днів. Потрібно час від часу перемішувати. Після закінчення терміну, взяти 1 л рідини і розчинити в 9 л води. Підливати грядки. А квашену траву можна викласти в міжряддя.

Насамкінець, потрібно звернути увагу, що таке добриво добре працює в вологому середовищі та потребує органіки. Тому його краще вводити на грядки з мульчою.

Читайте також:

Previous post Парламент схвалив два важливі законопроекти щодо підтримки виробництва дронів в Україні
Next post Утворився ще в льодовиковий період – вчені відкрили підводний вулкан усередині іншого кратера. – новини України,