в ОАЕ, Катарі та інших країнах

Звичайно, накрадені там мільярди”, – наголосив Латушко.

“Тримачем гаманця є [бывший управляющий делами президента Беларуси Виктор] Шейман насамперед – це людина, яка брала участь у створенні “ескадронів смерті” на території Білорусі, яка й досі під санкціями. [Старший сын самопровозглашенного президента] Віктор Лукашенко має величезні капітали за кордоном: в Еміратах та інших країнах – Катар і таке інше”, – заявив опозиціонер.

Водночас він не розглядає можливості, що Лукашенко може готувати свого молодшого сина Миколу до своїх наступників.

“Що стосується Колі Лукашенка… З погляду тієї конституції, яку сам написав Лукашенко, яку він же й прийняв 27 лютого минулого року і підписав, Коля, коли йому виповниться… Скільки там, за Конституцією, йде? 40 чи 35 Я пам’ятаю точно, що Лукашенко має дожити до 90 [лет], щоб Микола міг бути кандидатом у президенти. Тому це трохи спекуляції”, – сказав Латушко.

Білоруський опозиціонер Латушко: Лікар Лукашенко – Ірина Абельська, мама його сина Колі. Він лише їй довіряє. Читайте повну версію інтерв’ю

ВІДЕО

Видео: Алеся Бацман / YouTube

контекст:

Олександр Лукашенко перебуває при владі у Білорусі з 1994 року. Тоді він переміг у другому турі виборів, ставши першим президентом незалежної Білорусі.

9 серпня 2020 року у Білорусі відбулися чергові вибори президента. За офіційними даними, перемогу в них здобув Лукашенко, за якого проголосували 80,1% виборців. Друге місце із 10,1% голосів посіла білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська. Водночас, альтернативні екзит-поли показували протилежну картину – впевнену перемогу Тихановській.

Після виборів у Білорусі розпочалися масові акції протесту незгодних із їхніми результатами. Їх жорстко розганяли, зокрема з використанням світлошумових гранат, гумових куль та водометів. Євросоюз та США неодноразово запроваджували санкції проти Білорусі за фальсифікацію результатів президентських виборів та насильницьке придушення мирних протестів.

Наступні вибори президента Білорусі мають відбутися у 2025 році. Лукашенко обіцяв, що більше не балотуватиметься у президенти.

Останнім часом ЗМІ обговорюють стан здоров’я Лукашенка. За даними Латушка, він має “величезний букет хвороб”. У зв’язку з різними чутками про здоров’я Лукашенка білоруська опозиціонерка Світлана Тиханівська заявила, що “слід бути готовими до повернення країни на шлях демократії” без втручання РФ.

23 травня Лукашенко заявив, що він хворів на аденовірусну інфекцію, але “вмирати не збирається”.

Previous post Єврокомісар пропонує продовжити заборону на імпорт зерна з України
Next post Я на 300 грамів єврей / Бульвар Шоубіз