Мельник визнав помилкою порівняння Шольца зі “скривдженою ліверною ковбасою”

Мельник визнав помилкою порівняння Шольца зі  скривдженою ліверною ковбасою

Фото: germany.mfa.gov.ua

Андрій Мельник визнав, що був неправий, назвавши канцлера Німеччини “ображеною ліверною ковбасою”

При цьому посол зазначив, що не завжди стримування емоцій – це добре, а також нагадав, що дипломат – не робот.


 

Посол України у Німеччині Андрій Мельник визнав, що його висловлювання на адресу канцлера Німеччини Олафа Шольца були помилкою. Про це дипломат, котрий закінчує свою роботу у ФРН, сказав в інтерв’ю німецькому Zeit.


 


“Так, напевно, це було недоречно, це була емоційна реакція”, – сказав він, відповідаючи на запитання журналіста, чи було помилкою назвати Шольца “ображеною ліверною ковбасою”.


 


При цьому Мельник зазначив, що не завжди стримування емоцій – це добре, хоча стриманість притаманна представникам дипломатичної сфери.


 


“Дипломат – не робот. Я думаю, що ви не маєте виконувати роботу без емоцій. Особливо в неспокійні часи людям потрібні емоції та пристрасть. Якби наш президент Зеленський не виявляв жодних емоцій і не підбадьорював людей, не було б у суспільстві такої сильної згуртованості, щоб протистояти переважаючій силі Росії”, – сказав він, пояснюючи свої висловлювання.


 


 


“Грати в скривджену ліверну ковбасу – звучить не дуже по-державному. Йдеться про найжорстокішу війну на знищення з часів нападу нацистів на Україну, це не дитячий садок”, – заявив тоді Мельник, використовуючи німецьку ідіому про ліверну ковбасу.


 


 


 

Previous post Командувач ВМС обговорив з своїм колегою в НАТО безпеку експорту українського зерна
Next post Пентагон готує план захисту Пелосі під час її поїздки в Тайвань

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *