Пентагон готує план захисту Пелосі під час її поїздки в Тайвань

Пентагон готує план захисту Пелосі під час її поїздки в Тайвань

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі

Візит Пелосі в Тайвань вийде за межі звичайних запобіжних заходів через погрози Китаю. Її “прикриватимуть” винищувачі, кораблі, засоби спостереження та інші військові системи.


 

У Пентагоні готують плани на будь-які непередбачувані обставини під час візиту спікера Палати представників Ненсі Пелосі в Тайвань у серпні цього року. Про це у середу, 27 липня, повідомляє АР.


 


Видання з посиланням на неназваних офіційних осіб повідомило, що якщо Пелосі вирушить у Тайвань, а це ще остаточно не вирішено, військові збільшать пересування сил і засобів в Індо-Тихоокеанському регіоні.


 


У Пентагоні відмовилися надати подробиці, але сказали, що винищувачі, кораблі, засоби спостереження та інші військові системи, ймовірно, будуть використовуватися для забезпечення перехресного охоплення захисту під час польоту Пелосі в Тайвань і під час її перебування на острові.


 


Видання зазначає, що будь-яка закордонна поїздка високопоставленого лідера США потребує додаткової безпеки. Але візит Пелосі в Тайвань вийде за межі звичайних запобіжних заходів, це буде перша з 1997 року поїздка представника США такого рівня в Тайвань.


 


 


 


 

Previous post Мельник визнав помилкою порівняння Шольца зі “скривдженою ліверною ковбасою”
Next post Заяви Лаврова щодо готовності до переговорів є спробою зупинити контрнаступ України – МЗС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *