Блінкен і Лавров вперше з середини лютого поговорили телефоном

Блінкен і Лавров вперше з середини лютого поговорили телефоном

Держсекретар США Ентоні Блінкен

Блінкен розповів журналістам, що переконував Лаврова погодитися на пропозицію США щодо звільнення двох незаконно затриманих у Росії громадян США.


 

Держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров провели першу телефонну розмову з початку повномасштабної війни Росії проти України. Про це повідомляють низка західних кореспондентів, зокрема CNN, пише Європейська правда.


 


Блінкен розповів, що мав телефонну розмову з Лавровим, і це була “щира і пряма розмова”. Він закликав Лаврова погодитися на пропозицію США про звільнення двох незаконно затриманих у Росії громадян США – Пола Уїлана та баскетболістки Брітні Грайнер. Говорили також про розблокування експорту зерна з України через Чорне море, також Блінкен висловив позицію США щодо намірів Росії анексувати нові українські території.


 


Блінкен розповів журналістам, що переконував Лаврова погодитися на пропозицію США про звільнення двох незаконно затриманих у Росії громадян США – Пола Уілана та баскетболістки Брітні Грайнер.


 


Також він закликав Лаврова від імені багатьох країн світу виконувати те, на що Росія погодилася у Стамбулі, і уможливити експорт зерна з українських портів через Чорне море.


 


“Важливо, що він почув безпосередньо від мене від імені багатьох країн очікування того, що Росія зробить наступні кроки згідно з домовленостями, припинить блокаду і дозволить кораблям пройти”, – зазначив держсекретар.


 


Крім того, він попередив Росію про наслідки, якщо Кремль продовжить реалізовувати свої плани щодо анексії нових територій України.


 


 


 


 


 

Previous post П'ятеро загиблих та тринадцять поранених: наслідки обстрілу Миколаєва
Next post США запровадили санкції проти двох громадян і чотирьох компаній Росії за втручання у вибори

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *