Російські слідчі заявили про звʼязок нападників на «Крокус Сіті Хол» із «українськими націоналістами»

Слідчий комітет Росії 28 березня заявив, що слідство виявило звʼязок підозрюваних у теракті в підмосковному концертному залі «Крокус Сіті Хол» із «українськими націоналістами».

«У результаті роботи із затриманими терористами, дослідження вилучених у них технічних пристроїв, аналізу відомостей про фінансові операції отримано докази їхнього звʼязку з українськими націоналістами. У розпорядженні слідства є підтверджені дані про надходження виконавцям теракту значних сум грошових коштів та криптовалюти з України, які використовувалися для підготовки злочину», – ідеться в повідомленні.

Також Слідчий комітет Росії оголосив про затримання ще одного підозрюваного у справі про теракт у концертній залі «Крокус Сіті Хол». За даними відомства, затриманий «брав участь у схемі фінансування терористів».

Напад на концертну залу стався увечері 22 березня. У будівлі перебувало понад 6000 людей. Група озброєних осіб відкрила вогонь по відвідувачах із автоматичної зброї. Будівля була підпалена. Люди вмирали від кульових поранень та браку кисню внаслідок пожежі.

26 березня співробітники МНС завершили розбирання завалів на місці згорілого центру. Повідомлялося, що пошук нових тіл не ведеться.

За числом жертв (143) напад на «Крокус Сіті Хол» є одним із найбільших терактів в історії Росії, більше жертв було лише при нападі на школу в Беслані у 2004 році.

Про свою причетність до нападу заявило радикальне угруповання «Ісламська держава». Повідомлялося про затримання 12 підозрюваних, чотирьох звинувачують у тому, що вони безпосередньо брали участь у нападі. Президент Росії Володимир Путін щонайменше двічі заявив, що до нападу нібито причетна Україна.

Жодних доказів цьому не наводиться. Агентство Bloomberg повідомило, що в оточенні російського президента в цю версію не вірять. Президент України Володимир Зеленський заявив, що Путін намагається перекласти на Київ свою відповідальність за те, що сталося. Країни Заходу застерегли Росію від цього.

Previous post Накачування шин авто азотом – чому це роблять інші водії
Next post Міноборони Німеччини повідомило про новий пакет військової допомоги для України