Путін, ймовірно, планує створити нову адміністративну еліту на тимчасово окупованих територіях – британська розвідка

Відкриття такої програми, за словами представника вишу, надасть випускникам навички для роботи на всіх рівнях “влади” на тимчасово окупованих територіях. Вона спрямована на те, щоб частково закрити дефіцит охочих та кваліфікованого персоналу на “державних посадах” в окупованих районах, зазначається у повідомленні.

Крім того, Міністр юстиції Росії Костянтин Чуйченко оголосив, що Росія створила 58 федеральних пенітенціарних установ на захоплених територіях України. Це ще одним свідченням заходів щодо “русифікації”, спрямованих на приведення правової та політичної системи тимчасово окупованих територій України у відповідність до законодавства РФ.

Наголошується, що серед інших подібних заходів – поширення російської системи правосуддя, нав'язування російської освітньої програми, видача російських паспортів та розвиток російських телекомунікаційних мереж.




Створення “нової російської еліти” Путін кілька разів анонсував у виступах, зазначала “BBC News Російська служба”. Він наголошував, що їй мають стати учасники “СВО”, як у РФ називають вторгнення в Україну.

Контекст

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну, розпочавши повномасштабний етап війни. Фактично РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли після Революції гідності вона незаконно анексувала Крим та окупувала частину Донецької та Луганської областей.

У квітні окупантів вигнали із північних областей України, восени було деокуповано частини Херсонської та Харківської областей. Бої продовжуються на півдні та сході України.

Російські окупанти контролюють частину територій Харківської, Херсонської, Миколаївської (Кінбурнської коси), Запорізької, великі частини Донецької та Луганської областей, а також АР Крим.

Previous post Влада Палестини оголосила про формування нового уряду
Next post Звернення Зеленського: розвідка, США, ЄС, Франція, зброя – новини LB.ua