Польща піднімала літаки через ракетні обстріли РФ по Україні

По тривозі були задіяні літаки не лише Польщі, а й союзників. Жителів південного сходу країни попередили, що буде гамірно.

“Сьогодні вночі спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації РФ, пов'язана з ракетними ударами, завданими по об'єктах, що розташовані на території України. Усі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі були активовані”, – заявило командування, додавши, що здійснює постійний моніторинг ситуації.



Контекст

У ніч на 29 березня РФ завдала масованого удару по Україні “Кинжалами”, балістикою, крилатими ракетами та дронами. Вибухи лунали у Дніпрі, Хмельницькій, Івано-Франківській, Полтавській, Київській, Черкаській областях. Зокрема, Повітряні сили України повідомляли про проліт ракет до міст Кременчук Полтавської області та Кам'янське Дніпропетровської області, де розташовані ГЕС.

За даними командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука, окупанти запустили по Україні ударні безпілотники типу Shahed з Курської області РФ і з Приморсько-Ахтарська (РФ), крилаті, балістичні, аеробалістичні та авіаційні ракети. Сили оборони збили 26 ракет, у тому числі “Іскандери”, та 58 Shahed.

Previous post Дослідження щодо війни РФ проти України. Кого європейці бачать переможцем і хто готовий допомагати Україні?
Next post Пін Ап вхід в особистий акаунт: головні переваги відомого грального бренду та особливості реєстрації на платформі