ПАРЄ не визнає легітимність Путіна – Гончаренко

За словами Гончаренка, у рішенні зазначають, що ПАРЄ звертається до країн – членів Ради Європи, країн-спостерігачів, тобто США та інших, до Європейського союзу зупинити всі контакти з владою Росії, окрім гуманітарних.

“На мою поправку, вибори в Росії назвали “так званими” і замість “далекі від чесних і справедливих” назвали “нечесні та несправедливі”, – написав депутат.




Крім того, Юрком ПАРЄ назвав російську нафтову індустрію легітимною метою для Збройних сил України, повідомив Гончаренко.




“У перекладі з дипломатичного на зрозумілий: бийте та ще раз бийте по всіх НПЗ Росії. Так, щоб НПЗ більше не залишилося”, – написав нардеп.




Контекст

Вибори президента країна-агресор РФ проводила протягом трьох днів з 15 і 17 березня 2024 року, але дострокове голосування у віддалених та важкодоступних регіонах розпочали ще 25 лютого. Їх проводили і на окупованих Росією територіях України.

Високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель 18 березня заявив у Брюсселі, що ЄС ніколи не визнає ні проведення “виборів” РФ на території України, ні їх результати.

Німеччина також не вважає вибори до демократичними. Про це заступник речника уряду ФРН Крістіана Хоффман заявила 18 березня на брифінгу. Уряд ФРН засудив голосування, організоване росіянами на окупованих територіях України. Ні канцлер Олаф Шольц, ні президент Франк-Вальтер Штайнмаєр також не привітали Путіна з черговим терміном повноважень.

У Білому домі заявили, що США матимуть справу з Путінимхоча вибори до були вільними і справедливими.

Російські ЗМІ писали, що виборчі комісії “домалювали” Путіну мільйони голосів.

Previous post МЗС: Україна зірвала гастролі російського балету у Південній Кореї за добу до прем'єри | новини України
Next post Воювали заради помсти: історія бійців з Краматорського прикордонного загону