Франція відкликає свого посла з Азербайджану

Азербайджан неодноразово критикував Францію за підтримку Вірменії, а також гостру риторику у свій бік через дії в Нагірному Карабаху.

Франція відкликає свого посла в Азербайджані Анн Буайон для консультацій. Про це у вівторок, 16 квітня, йдеться у повідомлені на офіційному сайті МЗС країни.

Пояснюється, що причиною таких дій є те, що “односторонні дії з боку Азербайджану, що продовжуються, завдають шкоди відносинам між двома країнами”.

“Президент Еммануель Макрон прийняв французького посла і висловив жаль щодо дій Азербайджану, а також висловив побажання про роз’яснення азербайджанською стороною своїх намірів”, – йдеться у повідомлені. 

Дипломатичне відомство Франціяї додало, що Париж прагне нормалізації відносин між Азербайджаном та Вірменією з дотриманням міжнародних правових норм та територіальної цілісності обох країн.

Відомо, що Азербайджан неодноразово критикував Францію за підтримку Вірменії, а також гостру риторику у свій бік через дії в Нагірному Карабаху. А Франція, де проживає найбільша вірменська діаспора в Європі, в останні місяці активізувала співпрацю з Вірменією у сфері оборони. 

Азербайджан вимагає від влади Вірменії негайно передати контроль над чотирма селами – Баганіс Айрим, Ашаги Аскіпара, Хейрімли і Гизилгаджили.

Франція запросить представників правлячого режиму РФ на вшанування 6 червня 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії, що відкрили другий фронт у Другій світовій війні. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

Previous post Командувачем ОК “Південь” призначено бригадного генерала Шаповалова | новини України
Next post Підводна інфраструктура Заходу вразлива для російської агресії, можуть постраждати майже 1 млрд осіб – НАТО