Командувачем ОК “Південь” призначено бригадного генерала Шаповалова | новини України

16 квітня призначили нового командувача ОК “Південь”

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Командувачем ОК "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова – фото
Командувач ОК “Південь” Геннадій Шаповалов (Фото: Facebook / ОК “Південь”)

Командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк представив нового командувача оперативним командуванням “Південь” – ним став бригадний генерал Геннадій Шаповалов.

“Завдання, що стоять перед нами, вимагають залучення сил, досвіду, креативу та натхнення, але я впевнений у нашій здатності до плідної роботи та в досягненні поставленої мети. Спільною працею злагодженої команди ми зможемо досягти великих результатів!” – сказав у своїй промові Шаповалов.

Фото: ОК "Південь"
Фото: ОК “Південь”

За даними ОК “Південь”, Шаповалов народився 1978 року в Кіровоградській області. Навчався в Інституті танкових військ при Харківському державному політехнічному університеті та Командно-штабному інституті застосування військ (сил) Національного університету оборони України.

Крім того, він здобув освіту в галузі міжнародних відносин у Національному університеті “Острозька академія” та закінчив Військовий коледж Армії США, де проходить підготовку старшого офіцерського складу американських Сухопутних військ.

Шаповалов обіймав посади від командира танкового взводу до командира окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. У березні 2022 року отримав звання бригадного генерала.

Фото: ОК "Південь"
Фото: ОК “Південь”
  • 16 квітня командувачем військ оперативного командування “Захід” було призначено бригадного генерала Володимира Шведюка.

Читайте також: Заступника Єрмака Сібігу призначили першим заступником Куліби

Previous post Ціни на овочі: яка ситуація на ринку
Next post Франція відкликає свого посла з Азербайджану