США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на $6 млрд у рамках USAI – Politico

В рамках USAI Пентагон укладає контракти з американськими оборонними компаніями на виробництво нової техніки для України, а не на використання наявних запасів у США.

Як зазначило Politico, американський пакет, який може бути остаточно сформований та оголошений 26 квітня, стане частиною допомоги Україні на суму близько $61 млрд, яку схвалив Конгрес.

До нього, за словами співрозмовників ЗМІ, увійдуть боєприпаси до Patriot, NASAMS, HIMARS, артснаряди, безпілотники, зброя для боротьби з дронами та ракети класу “повітря – повітря”, які будуть встановлені на винищувачах.

Обладнання, швидше за все, не прибуде в Україну протягом кількох років, оскільки кошти виділяються у рамках USAI, наголосило Politico.

Очікується, що про нову допомогу від США оголосить 26 квітня на засіданні контактної групи з питань оборони країни у форматі “Рамштайн” голова Пентагону Ллойд Остін.

Контекст

Законопроект HR 8035, який передбачає допомогу Україні на загальну суму $60,84 млрд, з яких $23,2 млрд спрямують на поповнення американських озброєнь та запасів замість наданих Україні, 20 квітня підтримали 311 конгресменів (210 демократів та 101 республіканець).

23 квітня законопроект про міжнародну допомогу, який включає підтримку України, схвалив Сенат США.

Президент США Джо Байден підписав документ 24 квітня. Він повідомив, що США “буквально наступні кілька годин” почнуть відправляти в Україну боєприпаси для ППО, артилерійських та ракетних систем, бронетехніку.

Одразу після підписання Байденом закону про міжнародну допомогу, ухваленого Конгресом США, Пентагон оголосив про виділення пакету військової допомоги Україні на суму $1 млрд.

Previous post Мільйони нелегальної зброї: чим це загрожує українцям?
Next post Інформаційна зброя: які фейки просувають росіяни в соцмережах